La Diputació de Castelló aprovarà ajudes per a autònoms i pimes afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023

La Junta de Govern d’este dimarts aprovarà el destí del paquet de subvencions a ajuntaments de la província afectats pels incendis de Bejís, Costur i Villanueva de Viver destinades a autònoms i pimes per a enfortir la seua activitat econòmic

La Diputació Provincial de Castelló ha anunciat que aprovarà la concessió d’ajudes destinades a autònoms i petites i mitjanes empreses (pimes) de 13 municipis de la província que van ser afectats pels incendis forestals ocorreguts en 2022 i 2023. Aquesta mesura es discutirà durant la Junta de Govern que se celebra aquest dimarts a la institució provincial.

L’ordre del dia inclou l’aprovació d’una convocatòria de subvencions dirigida a ajuntaments de la província per ajudar autònoms i pimes a enfortir la seua activitat econòmica després dels danys soferts pels incendis. La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha subratllat que “aquestes ajudes són un reflex del nostre compromís per estar al costat dels ajuntaments de la nostra província i reforçar les nostres accions per protegir els interessos de la ciutadania, especialment aquells que es van veure obligats a tancar les seues portes i no van poder exercir la seua activitat a causa dels incendis forestals”.

L’objectiu d’aquestes ajudes és fomentar la reactivació econòmica i dinamitzar el territori mitjançant la implementació de programes de recuperació econòmica. Barrachina ha afirmat que “estem aquí perquè els recursos de la Diputació es destinen al que de veritat importa: atendre les necessitats dels ciutadans i estar al costat dels castellonencs i els nostres municipis”.

A més, la presidenta ha destacat “l’esforç de les petites empreses i autònoms de la província per mantenir l’ocupació als pobles” i ha remarcat la necessitat de donar suport a aquells que van patir majors pèrdues durant els incendis de Bejís, Costur i Villanueva de Viver. “Van ser mesos molt difícils per a tots ells i la nostra obligació és estar al seu costat per ajudar-los a mitigar les pèrdues econòmiques que van patir”, ha afegit.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la institució provincial i responsable de l’Àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha posat en valor el paper de les persones emprenedores i les noves empreses en la recuperació econòmica de Castelló. “Gràcies a les persones que emprenen i posen en marxa nous negocis, l’economia castellonenca continua creixent i els pobles i ciutats continuen millorant. Per això, hem d’estar al seu costat per mantenir l’ocupació, especialment en els municipis més petits”, ha ressaltat Pallarés.

Per a pal·liar les pèrdues de les pimes i autònoms durant els incendis de 2022 i 2023, la Diputació ha destinat un total de 121.870 euros a 13 ajuntaments dels municipis afectats pel foc, amb la finalitat d’impulsar programes de reactivació econòmica. “Cadascun dels tretze ajuntaments ha realitzat una anàlisi dels sectors més perjudicats i ha presentat un pla d’actuació per a destinar la subvenció de la Diputació amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat econòmica i promoure el comerç local”, ha explicat Pallarés.

Els municipis que rebran aquestes ajudes són Bejís, Torás, Montán, Puebla de Arenoso, Fuente la Reina, Jérica, Altura, el Toro, Llucena, Les Useres, Costur, Figueroles i Barracas. “Reforcem el nostre compromís amb els municipis i ciutadans de la província i complim amb la paraula donada, demostrant, una vegada més, que estem al costat dels qui més ho necessiten amb ajudes reals”, ha conclòs la diputada provincial.