La Diputació Provincial de Castelló recolza la fira Pro Weekend Festival com una atractiva experiència musical

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, incidix en el compromís per dinamitzar cultural i turísticament la província i assegura que “serà una fira de màxim nivell, amb una gran aposta en l’oferta musical i activitats culturals per a tot el públic”

L’Espai Cultural Obert – Eco Les Aules, una de les seus de la desena edició de Pro Weekend Festival, va acollir ahir la inauguració de la fira musical, que es desenvolupa a la ciutat de Castelló fins al dissabte. Aquest esdeveniment reunix grups, solistes i professionals de diferents sectors de la indústria per a analitzar l’estat actual i les perspectives de futur del quart art.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, va enaltir Pro Weekend Festival com “una oportunitat per a gaudir a Castelló d’una proposta cultural de primer nivell, aglutinant diferents expressions artístiques que permetran una experiència que va més enllà de la música i que fa partícip al visitant en concerts musicals”.

La fira musical, pionera en el seu àmbit en la Comunitat Valenciana, té un programa ambiciós i singular. En total, participen més de 30 bandes i solistes locals, nacionals i internacionals, que protagonitzen les actuacions musicals en diversos espais de Castelló durant les quatre jornades. “Una programació completa pensada per a ser el més atractiva possible, atraient centenars de persones i oferint una proposta cultural de primer nivell, que dinamitza l’activitat a Castelló durant estos dies”, va assenyalar Clausell.

El responsable de l’àrea de Cultura va posar l’accent en el compromís del Govern Provincial per dinamitzar culturalment i turísticament la província, assegurant que “serà una fira de màxim nivell, amb una gran aposta en l’oferta musical i activitats culturals per a tots els públics”.

Programació

ECO Les Aules de la Diputació de Castelló va donar ahir la benvinguda a la desena edició de Pro Weekend Festival amb el primer dels showcases a càrrec del músic castellonenc Júnior Mackenzie, qui va repassar durant la seua actuació temes de la seua llarga carrera, amb un marcat gust pel folk i el rock nord-americà.

Aquesta va ser la primera de les actuacions que es desenvoluparà en aquest espai, ja que demà, dissabte, el pati ECO Les Aules tornarà a albergar activitats en una intensa jornada que començarà a les 10.00 hores amb el Speed Meeting. A les 11.00 hores s’iniciarà el debat sobre les ‘Perspectives del Grup de Treball sobre Empreses Musicals Europees’.

La jornada continuarà a les 11.50 hores amb la presència de Daryl Bamont, un experimentat músic i productor que ha treballat amb Depeche Mode, incloent-hi el seu rol com a teclista en la gira de 1994, i amb The Cure.

Com a tancament, s’han programat dos concerts: a les 12.20 hores, el duo britànic Debdepan, integrat per Chelsea Tolhurst i Grace Bontoft, oferirà la seua actuació, mentre que a les 13.10 hores pujarà a l’escenari el compositor i intèrpret estatunidenc Rodney Branigan, un artista “únic” que destaca per tocar dues guitarres alhora, interpretant cançons que fusionen rock, folk, flamenc, madrigal, clàssica, bluegrass i jazz.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha convidat els castellonencs a gaudir en directe de les actuacions programades i a conéixer els diferents grups i músics internacionals que actuen durant aquests dies a Castelló. “La música és un llenguatge universal que ens uneix, i des de la Diputació de Castelló volem que la fira siga un espai de trobada i gaudi per a tots”, va concloure Clausell.