Marta Barrachina es reunix amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez

“Les actuacions previstes tenen l’objectiu d’oferir una atenció sanitària amb millors infraestructures i dotada amb els recursos adequats perquè els professionals sanitaris puguen oferir la millor atenció als seus pacients”, ha expressat la dirigent provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha iniciat aquest mes de setembre un calendari de reunions amb les diferents conselleries, centrant-se en una de les àrees més importants per al benestar de la ciutadania: la sanitat.

Durant una trobada amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, Barrachina ha destacat els avanços significatius aconseguits en l’últim any per a recuperar la qualitat sanitària que mereixen els habitants de Castelló. La presidenta ha expressat el seu agraïment al Consell de Mazón per les actuacions encaminades a reforçar l’assistència sanitària pública de la província, millorant les infraestructures i dotant-les dels recursos adequats perquè els professionals puguen oferir la millor atenció als pacients.

En aquesta reunió, s’han abordat temes clau, com la situació de l’Hospital General de Castelló, on s’han donat importants passos en el projecte del nou hospital. Destaca la publicació del pla funcional per als pròxims 30 anys, així com l’inici dels tràmits per a la construcció de noves infraestructures. El procés d’expropiació de les parcel·les necessàries avança, i es preveu una licitació imminent dels serveis d’arquitectura i enginyeria.

A més dels avanços en el nou hospital, també s’ha revisat l’ampliació i reforma del Servei d’Urgències, que doblarà la capacitat d’atenció als pacients, millorant les zones d’ús assistencial.

La província també ha vist progressos amb la creació de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) de Castelló, que unifica els departaments de salut de Vinaròs, Castelló i la Plana per a garantir una atenció més eficient i equitativa. Gràcies a un nou decret per a incentivar la cobertura de vacants, l’hospital de Vinaròs ha reforçat la seua plantilla amb nous especialistes.

Barrachina ha subratllat els avanços realitzats per a millorar les infraestructures sanitàries i ha assegurat que continuarà treballant en noves reunions per a demostrar el compromís del Govern amb el benestar de la ciutadania.