Nules celebra una jornada de conscienciació sobre el valor de l’aigua dirigida als escolars

L’acte ha sigut organitzat per l’ajuntament de la localitat i Facsa 

L’alumnat de primer i de segon de Primària de diferents col·legis de Nules han participat hui en una jornada de conscienciació sobre el valor de l’aigua, en la qual s’ha volgut apropar als més menuts consells i mesures per al bon ús d’aquest recurs mitjançant diferents activitats lúdiques. La jornada ha tingut lloc a la Plaça Major de Nules i ha estat organitzada per l’Ajuntament de Nules i Facsa.

Aquest ha comptat amb tallers i activitats com ara un contacontes, un taller per a aprendre a elaborar un filtre d’aigua per a eliminar la contaminació, o un taller que s’emmarca en el programa educatiu de Facsa anomenat “El curso del agua”. En aquest taller els escolars han fet un experiment per a simular l’embrutament de l’aigua en els habitatges, el recorregut pel clavegueram i els tractaments en la EDAR per a que coneguen el cicle integral de l’aigua.

Al llarg d’aquesta setmana, la plaça Major ha albergat també una mostra per a conscienciar a tota la ciutadania sobre el valor de l’aigua, en concret s’han exposat uns panells amb informació clau sobre la seua rellevància per al desenvolupament de la indústria, sobre els innombrables beneficis per a la salut de les persones, així com dades sobre l’origen de l’aigua en el municipi i el seu consum, o consells sobre bones pràctiques per a fer un ús responsable d’aquest recurs.

El regidor de Sanitat, Ramón Martínez, i la subdirectora de Gestió d’Abonats i Millora Continua de Facsa, Raquel Ginés, han estat també en aquesta jornada on han coincidit a assenyalar que cal conscienciar sobre el bon ús i valor de l’aigua des d’edats primerenques per a crear hàbits des de menuts, i més tenint en compte l’actual situació de dèficit hídric.

Feu un comentari