La Diputació de Castelló consolida l’estratègia turística “Castelló 365 graus” amb un augment del 5% en turistes i pernoctacions

El vicepresident i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez, presenta els resultats de demanda turística que la província de Castelló ha tingut entre els mesos de gener i agost després de la implantació de l’estratègia Castelló 365 graus i assegura que són “molt positius” per al sector

La Diputació Provincial de Castelló ha consolidat la seua estratègia turística “Castelló 365 graus”, amb un increment de més del 5% en el nombre de turistes i pernoctacions entre gener i agost de 2024. Així ho ha anunciat el vicepresident de la Diputació i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez, durant una roda de premsa celebrada aquest dilluns per a presentar els resultats de demanda turística de la província.

Martínez ha subratllat que “Castelló s’està convertint en un destí preferit per viatgers nacionals i estrangers”, atribuint aquest èxit a la política turística impulsada per la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina. L’objectiu ha estat millorar el posicionament i competitivitat del destí, desestacionalitzar la demanda i atraure turisme internacional.

Entre gener i agost, Castelló ha rebut 1.206.238 visitants, un increment del 5,7% respecte a l’any anterior, amb 6.006.834 pernoctacions, superant les xifres de 2023 en un 5,3%. D’aquests viatgers, 1.084.959 eren residents espanyols, mentre que 321.279 provenien de l’estranger. La Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa han estat les principals emissores de turistes.

L’estratègia “Castelló 365 graus” inclou quatre productes turístics clau: cicloturisme amb “Castelló Cycling”, gastronomia amb “Castelló Ruta de Sabor”, viatges per a majors amb “Castelló Sènior”, i festivals de música sota la marca “Castelló Terra de Festivals”. Aquests, juntament amb el turisme de sol i platja, han sigut els pilars del creixement turístic.

La Diputació ha invertit més de 3,5 milions d’euros en promoció turística, incloent la participació en fires nacionals i internacionals, campanyes publicitàries i esdeveniments per a posicionar Castelló com a destinació. A més, la institució ha treballat en la millora d’infraestructures cicloturistes gràcies als fons europeus, amb l’objectiu de fer del cicloturisme una activitat disponible tot l’any.

Andrés Martínez ha conclòs destacant que el turisme a Castelló és ara actiu durant els 365 dies de l’any, gràcies a la diversificació i segmentació de l’oferta turística. L’objectiu és continuar dinamitzant el territori i generant oportunitats per als 135 municipis de la província.