La Diputació de Castelló i Creu Roja consoliden l’atenció a persones majors de 65 anys que viuen soles a la província per a millorar la seua qualitat de vida

Les dos entitats han firmat un conveni de col·laboració, per un import de 100.000 euros, amb la finalitat d’estar al costat dels qui més ho necessiten, sumar recursos per a igualar oportunitats i reduir la soledat i l’aïllament involuntari de les dones i els hòmens majors de 65 anys.

“Les polítiques socials són el pilar d’acció d’este equip de govern provincial i per això destinem recursos per a continuar avançant com a societat i que les oportunitats arriben al conjunt de la ciutadania”, ha subratllat la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, qui ha ressaltat la importància d’este conveni perquè “suposa un pas més en el compromís de la Diputació de Castelló amb el benestar dels castellonencs”.

Gràcies a este acord, ha continuat la diputada provincial, “volem oferir oportunitats de desenvolupament als nostres majors i millorar la qualitat de vida de tots ells en el seu procés d’envelliment, reduint les desigualtats de gènere identificades”.

En este sentit, Marisa Torlà ha posat de manifest la “important” labor social que desenrotlla Creu Roja a la província de Castelló a través de diferents projectes i ha incidit en què “treballar de la mà de Creu Roja és sempre una garantia de treball ben fet i de solidaritat professional”.

Així, l’entitat avalada per una àmplia experiència en l’àmbit de la inserció social durà a terme a la província de Castelló el projecte ‘Xarxa social per a persones majors: ENRÉDATE’. Un pla dirigit a la reducció del sentiment de soledat i l’aïllament involuntari.

Hi ha dones i homes majors que, fins i tot vivint envoltats de moltes persones, se senten soles per no rebre el carinyo, l’afecte i la companyia que precisen. Ací la importància d’este projecte, ja que perseguix trencar amb estes situacions d’aïllament i soledat, a través del reforç i enfortiment de la xarxa social de les dones i hòmens majors.

Per a aconseguir-ho, tal com han explicat des de Creu Roja, el projecte es basa en dos línies d’actuació fonamentals. D’una banda, activitats d’informació destinades a l’adquisició d’aquells coneixements tècnics necessaris per a reduir la soledat i l’aïllament, a través de trucades telefòniques, sessions informatives i formatives, visites a espais informatius amb la finalitat de reduir les vulnerabilitats relacionades amb la falta de coneixements.

I, d’altra banda, activitats dirigides a l’adquisició i enfortiment de competències relacionades amb la millora de la xarxa social, accions de suport necessàries per a la reducció de l’aïllament i foment de la participació de la persona major en la millora del seu problema, a través de tallers per a l’adquisició de competències personals, el suport en la participació en activitats, les visites per a pal·liar la soledat, les activitats grupals per a la creació de malla social o el foment de la participació de la persona usuària en la millora del seu propi problema a través del seguiment individualitzat.

A la província de Castelló, gràcies al qüestionari de valoració de Creu Roja, es pot observar que, durant l’últim any, de les persones usuàries ateses majors de 65 anys el 47,46% manifesta estar en soledat i/o amb aïllament involuntari, el 44,08% indica tindre problemes de salut, i un 19,36% té reducció de l’autonomia personal.

“Unes dades que ens impulsen a continuar treballant i fer-ho de la mà de Creu Roja, des de la intervenció social, especialment amb les persones que més ho necessiten, de manera que tots i totes guanyem en la construcció d’una província de Castelló més inclusiva”, ha conclòs Marisa Torlà, diputada de Benestar Social.