La diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, i la diputada de Joventut, María Tormo, han rebut este divendres, en el Palau Provincial, a 10 dels 18 xiquets i xiquetes sahrauís, arribats des del campament de refugiats de Tinduff (Algèria), que venen a la província de Castelló a passar l’estiu gràcies al programa ‘Vacacions en Pau’ que organitza l’Associació Ajuda al poble Sahrauí SMARA i que compta amb la col·laboració de la institució provincial.
Un programa que, tal com ha enaltit la diputada Marisa Torlà, “representa la solidaritat castellonenca amb el poble sahrauí molt consolidat i de gran acceptació per part de les famílies d’acolliment, com pels xiquets i xiquetes que participen”.
Es tracta d’un projecte que beneficia tant a les famílies que reben als xiquets cada estiu, com als propis xiquets, ja que els permet escapar de les extremes temperatures del desert i accedir a millors condicions d’alimentació, oci, educació i atenció sanitària.
En este sentit, la diputada de Benestar Social ha posat en valor el paper “fonamental” de les famílies d’acolliment, posant l’accent que “són el pilar central del programa i les verdaderes protagonistes d’esta cadena de generositat”, ja que, “sense famílies, no hi hauria xiquets”, ha assegurat Torlà. Pel que ha agraït a totes elles “el seu compromís, sensibilitat i solidaritat amb el poble sahrauí”.
Precisament, la solidaritat i hospitalitat són la senya d’identitat de la província de Castelló i per això no podia faltar el suport de la Diputació Provincial a este projecte. La institució provincial col·labora amb l’Associació SMARA a través d’una subvenció directa de 5.000 euros perquè el projecte de viatges de xiquets sahrauís siga possible.
“En estos dos mesos, els xiquets establiran nous vincles i crearan intercanvis socioculturals entre els propis xiquets i les famílies d’acolliment”, ha assenyalat la diputada de Joventut, María Tormo, qui ha ressaltat que, un dels objectius principals del programa és “enfortir els llaços de solidaritat i cooperació entre diferents cultures i països”.
Els 18 xiquets i xiquetes podran gaudir d’unes setmanes de convivència, atenció mèdica i activitats d’oci “en un entorn segur i afectiu, gràcies al compromís de les famílies i de les entitats que fan possible este projecte any rere any”, ha subratllat María Tormo.
Així, gràcies a este esforç col·lectiu, els menors accediran a atenció sanitària, activitats educatives i propostes d’oci que fomenten la convivència, establisquen llaços d’amistat i solidaritat, i cooperació entre diferents cultures i països.
“Volem que esta experiència, este viatge a Castelló, siga un temps de creixement, aprenentatge i de cura integral per a cada xiquet i xiqueta. Un temps de tranquil·litat i felicitat per a tots estos xiquets que compartiran l’estiu entre nosaltres”, ha destacat la diputada de Joventut.