La Guàrdia Civil deté un home a Borriana per tràfic de drogues

Els agents van descobrir més de 8 quilos de marihuana oculta en els laterals de les portes del vehicle registrat

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 49 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) a l’àrea de servei “La Plana” de l’AP-7 a Borriana.

La detenció es va produir en el marc dels serveis que la Guàrdia Civil desenvolupa de manera contínua per a la vigilància de les costes, ports, aeroports i vies de comunicació, amb l’objectiu d’evitar el tràfic de drogues, mercaderies il·lícites, el contraban i les xarxes internacionals de tràfic de substàncies prohibides a la província de Castelló. Per a això, la Guàrdia Civil desplega un ampli dispositiu de prevenció que manté una elevada pressió policial sobre les rutes d’entrada, comptant amb el suport de totes les Unitats de la Comandància de Castelló per a vigilar i controlar tots els punts i accessos a la província.

Els fets van tindre lloc el passat 22 d’octubre, quan els agents van identificar el conductor d’un vehicle. En detectar l’olor característic de cànnabis en l’interior del cotxe, van sol·licitar l’ajuda del Grup Cinològic de la Guàrdia Civil de Castelló, el gos detector de drogues del qual va marcar immediatament els laterals de les portes del turisme.

Els agents van registrar la zona indicada pel gos i van trobar 40 bosses de marihuana preparades per a la seua distribució i venda.

Per tot això, es va procedir a la detenció de l’individu per un presumpte delicte contra la salut pública (tràfic de drogues). Les diligències han sigut remeses al Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Vila-real.

L’actuació va ser realitzada per membres de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), el Subsector de Trànsit i el Grup Cinològic de la Guàrdia Civil de Castelló.