Vicente Marco rebrà el guardó Letras del Mediterráneo en la categoria de narrativa

L’escriptor Vicente Marco s’unix a Andreu Martín (novel·la policíaca) i Begoña Valero (històrica), com premiats en la present edició

L’escriptor Vicente Marco ha estat reconegut amb el guardó Letras del Mediterráneo en la categoria de narrativa, dins de la sisena edició del certamen que promou la Diputació de Castelló per a difondre la província a través de la literatura. La gala de lliurament dels premis, que també han guardonat Andreu Martín en novel·la policíaca i Begoña Valero en novel·la històrica, se celebrarà el pròxim dijous 24 d’octubre en el Moll de Costa del Grau de Castelló.

Vicente Marco, nascut a València en 1966, és un reconegut novel·lista, contista, dramaturg i professor d’escriptura creativa amb més de vint anys d’experiència docent. Ha publicat onze novel·les, diverses obres teatrals i manuals d’escriptura, a més de recopilar contes en diverses ocasions. Entre les seues novel·les destaquen títols com Murmullos (2000), Los trenes de Pound (2009), Opera Magna (2013) i Mi otra madre (2015). La seua obra més recent, El maestro dorado, es publicarà en 2024.

Al llarg de la seua carrera, Vicente Marco ha rebut nombrosos guardons literaris, incloent-hi el Premi Jaén de Novel·la, el Premi València de Narrativa, el Premi Nacional de Teatre Castelló a Escena i l’accèssit del Premi Lope de Vega. També ha obtingut premis en narrativa com el Premi Unamuno, el Premi Julio Cortázar i el Premi Hucha de Oro, entre altres.

Sobre el guardó Letras del Mediterráneo, Marco ha declarat que aquest reconeixement “és una gran satisfacció i l’oportunitat d’acostar encara més la meua obra a esta terra que tanta importància ha tingut en la meua vida”.

L’editorial AlmuzaraLibros serà l’encarregada de publicar el llibre premiat amb el guardó Letras del Mediterráneo. El president del Grup Almuzara, Manuel Pimentel, ha expressat la seua alegria per aquest reconeixement a un dels seus autors més destacats, especialment en l’any del vinté aniversari de la fundació de l’editorial.