El PP de la Vall d’Uixó denuncia que l’alcaldessa veta una iniciativa per a ajornar la taxa de residus

L’alcaldessa i els seus edils rebutgen elevar al ple el debat de la proposta del PP

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha rebutjat la proposta presentada pel Partit Popular en la comissió informativa per demanar una moratòria en l’aplicació de la taxa de residus, coneguda com a ‘basurazo’. Aquesta proposta buscava ajornar l’aplicació de la taxa impulsada pel govern central i havia de ser debatuda en el ple municipal.

Segons el portaveu del PP a la Vall d’Uixó, Herminio Serra, mentre la resta de formacions polítiques es van abstenir en la votació, el PSOE va votar en contra, impedint que la proposta es debatera en el ple. Serra ha expressat la seua preocupació per la situació, afirmant que la taxa de residus s’està aplicant sense oferir alternatives, i ha assenyalat que Europa només recomana mesures per millorar el reciclatge, però no imposa taxes específiques.

La llei 7/2022, de 8 d’abril, que estableix aquesta taxa, va ser aprovada a nivell estatal. El Partit Popular ha proposat no només una moratòria en la seua implementació, sinó també mecanismes per facilitar el cofinançament per part dels ajuntaments, de manera que no recaiga tot el cost en els ciutadans.

Finalment, Serra ha destacat que el seu partit continuarà treballant per difondre la seua postura entre la població i oferir alternatives a la taxa de residus, mentre que l’alcaldessa ha defensat la legalitat de la mesura i la seua aplicació en el municipi.