La Diputació de Castelló reforça el dispositiu del Consorci Provincial de Bombers amb una nova embarcació de rescat

La nova embarcació ha comptat amb una inversió de 171.000 euros i “ve a reforçar les prestacions del servei, disminuir els temps de resposta i garantir una major seguretat, tant als nostres efectius, com als nostres veïns”, ha informat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló ha reforçat el dispositiu del Consorci Provincial de Bombers amb la incorporació d’una nova embarcació de salvament i rescat, que ha suposat una inversió de 171.000 euros. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el diputat de Bombers, David Vicente, han visitat el Port de Burriana per a comprovar el funcionament de la nova embarcació, una eina destinada a millorar la seguretat i la capacitat de resposta davant emergències marítimes.

L’embarcació és una semirígida de 10,5 metres d’eslora, equipada amb dos motors de 300 CV i tot l’equipament necessari per a operacions de rescat i navegació, permetent intervencions fins a 30 milles nàutiques. Això la converteix en la unitat amb millors prestacions per a rescats marítims dels servicis de bombers de la Comunitat Valenciana, capaç de cobrir àrees com les Illes Columbretes.

Marta Barrachina ha destacat que aquesta nova unitat reforça el compromís de la Diputació amb la renovació de recursos per al Consorci Provincial de Bombers, assegurant que es donen resposta a les necessitats dels professionals amb els millors mitjans disponibles. Amb aquesta incorporació, es completa la xarxa d’embarcacions de rescat marítim, que ja ofereix cobertura des dels ports de Benicarló, Orpesa i Burriana, sumant-se als recursos de Salvament Marítim en tota la província de Castelló.

Per la seua part, el diputat de Bombers, David Vicente, ha explicat que la nova embarcació permet millorar la capacitat d’actuació en operacions de rescat i extinció d’incendis, ja que pot transportar més equipament i personal a velocitats de fins a 52 nusos, augmentant així l’eficàcia de les intervencions en situacions d’emergència. Aquesta unitat està destinada a operacions de rescat marítim, busca de persones i atenció a emergències en embarcacions, gràcies al seu complet equipament.

Barrachina ha subratllat la importància d’invertir en recursos de qualitat per a garantir la seguretat dels bombers en el seu treball diari de salvar vides i protegir la integritat dels ciutadans, demostrant així el compromís del Govern Provincial amb la seua labor. Vicente ha conclòs assenyalant que aquesta nova incorporació és una prova més de l’encomiable treball dels bombers, que estan preparats per a donar resposta a emergències per terra, mar i aire en tota la província.