Dispositiu especial del Cementeri Municipal de la Vall d’Uixó per la festivitat de Tots Sants

Enguany s’han construït 144 nínxols nous en el Cementeri Municipal i s’han realitzat obres de millora de l’accessibilitat

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha preparat un dispositiu especial al Cementeri Municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants, a causa de l’augment de visites que es produïx en aquestes dates. Entre les principals mesures destaca l’ampliació de l’horari d’obertura, que serà ininterromput, sense tancament al migdia. Del 27 al 31 d’octubre el cementeri estarà obert de 9.30 a 18.00 hores, mentre que l’1 de novembre l’horari serà de 9.30 a 18.30 hores.

El dia de Tots Sants, 1 de novembre, no es realitzaran enterraments i es retiraran les escales d’ús comú “per evitar molèsties i garantir el respecte en una jornada amb gran afluència de gent”, tal com ha explicat el regidor de Salut Pública, Jorge García. Per aquesta raó, es recomana que les tasques de neteja, adequació i col·locació de flors en les làpides es facen en els dies previs. A més, el 25 d’octubre serà l’últim dia en què es podran col·locar làpides.

García ha demanat a la ciutadania que “respecte les normes de convivència i els espais comuns i de pas per no molestar altres persones en aquests dies en què moltes famílies visiten els seus éssers estimats”. L’Ajuntament està realitzant treballs de manteniment i adequació aquesta setmana per a minimitzar les possibles molèsties.

Pel que fa al servei especial d’autobús, estarà disponible l’1 de novembre de 10.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 18.15 hores, amb eixides cada mitja hora des de l’estació d’autobusos i tornades des del cementeri. Aquest dia, l’accés amb vehicle privat estarà tallat per la Carretera d’Algar i el Camí La Cova, per la qual cosa s’haurà d’accedir pel barri de la Colònia Segarra i eixir pel Polígon de la Vernicha o Carmadai.

Enguany, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha invertit més de 100.000 euros en la millora del Cementeri Municipal. D’aquests, 94.000 euros s’han destinat a la construcció de 144 nínxols, i s’han realitzat obres d’accessibilitat i reparació de voreres. També s’ha adjudicat la construcció de 72 nínxols més, amb un pressupost de 69.290 euros, i les obres començaran en les pròximes setmanes.