La Diputació de Castelló invertirà més de 1,2 milions d’euros en els SPAP per a reforçar l’envelliment actiu en 2025

La presidenta de la Diputació anuncia un increment del 61,77% del pressupost per al pròxim exercici per a continuar millorant el Servici de Promoció de l’Autonomia Personal en municipis amb població inferior a 10.000 habitants

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat un increment del 61,77% del pressupost per al pròxim exercici de 2025, amb l’objectiu de millorar el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (SPAP) en municipis amb menys de 10.000 habitants. Aquesta inversió, que ascendirà a més d’1,2 milions d’euros, permetrà sumar noves unitats i incrementar les hores de servei setmanals, passant de 10 a 15 hores, amb la finalitat de proporcionar una major atenció als usuaris.

Amb aquesta ampliació, el nombre d’unitats SPAP arribarà a 102, continuant amb l’impuls ja iniciat el 2024, quan es van concedir huit noves ajudes, beneficiant un total de 1.444 persones majors a Castelló. “Aquestes ajudes són de vital importància perquè ofereixen un espai de convivència on els nostres majors reben una atenció directa i individualitzada, millorant així el seu nivell d’autonomia personal”, ha destacat Barrachina.

Durant una visita a la nova unitat SPAP de Chóvar, la presidenta ha subratllat la importància d’aquest servei, que ofereix habilitació, teràpia ocupacional, estimulació cognitiva, i altres suports per a persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals. “Cada vegada més municipis de la nostra província activen aquestes unitats, que són fonamentals per millorar la qualitat de vida dels nostres majors”, ha assenyalat.

A més, la millora en el benestar social es veurà reflectida amb l’augment d’hores de servei, afavorint així la conciliació familiar i laboral en els petits municipis, i optimitzant les oportunitats de salut, participació i seguretat per a la gent gran de la província.