Àudio | El PSPV-PSOE de Castelló exigeix la dimissió de Marta Barrachina per la seua política “radicalitzada i temerària”

Els alcaldes i alcaldesses socialistes critiquen la radicalització de la presidenta de la Diputació i demanen que demane disculpes per haver anomenat “fem” als més de 100.000 votants socialistes de la província

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha demanat aquest dijous la dimissió immediata de Marta Barrachina com a presidenta del PP provincial, acusant-la d’una política “basada en menyspreus, insults i mentides”. En una roda de premsa conjunta, els alcaldes i alcaldesses de l’Alcora, Vila-real, la Vall d’Uixó, Altura i Sant Mateu han desmuntat les afirmacions de Barrachina sobre la taxa del fem, aclarint que “no és una imposició del Govern d’Espanya, sinó l’aplicació d’una directiva europea governada pel PP, de compliment obligatori”.

L’alcalde de l’Alcora i portaveu socialista a la Diputació, Samuel Falomir, ha qualificat l’actitud de Barrachina com “una fugida cap avant temerària” i ha acusat la presidenta del PP de trencar el consens entre alcaldes de tots els partits respecte a la gestió dels residus. Falomir ha assegurat que el PP intenta tapar la incompetència d’alguns dels seus alcaldes, com Begoña Carrasco, que va prometre reduir impostos malgrat conéixer l’obligació d’aplicar la taxa europea a partir de 2025.

Els alcaldes socialistes també han criticat els insults de Barrachina, qui va qualificar de “fem” als més de 100.000 votants del PSOE en la província. Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixó, ha demanat la dimissió de Barrachina per les seues faltes de respecte, afegint que “mai havia vist tanta manca de respecte en 10 anys com a alcaldessa”.

Per la seua part, José Benlloch, alcalde de Vila-real, ha recordat que el PP no va votar en contra de la taxa al Congrés, mentre que Ana Besalduch, alcaldessa de Sant Mateu, ha anunciat que portarà a les Corts preguntes per aclarir la destinació dels diners recaptats per la taxa d’abocadors. Rocío Ibáñez, alcaldessa d’Altura, ha qüestionat la capacitat de Barrachina per a oferir solucions reals al problema del fem.

Finalment, des del PSPV-PSOE, Falomir ha conclòs que “el diàleg i la sensatesa tornaran a ser només cosa de la política local”, mentre acusa la direcció provincial del PP de mantindre’s “podrida a base de mentides”.