La Diputació de Castelló rebutja la nova taxa de residus i exigix una moratòria

El Govern Provincial presenta una moció per a ser debatuda hui i en la qual s’exigirà al Govern d’Espanya que es replantegen mètodes més flexibles de transició i presten ajudes i instruments financers als ajuntaments, aconseguint així que el ciutadà no carregue íntegrament amb la taxa

La Diputació de Castelló ha manifestat el seu rebuig al fet que el cost total de la nova taxa de residus repercutisca en la ciutadania i ha exigit una moratòria.

Este rebuig s’ha traduït en la presentació, per part del Govern Provincial, d’una moció per a ser debatuda en el ple ordinari corresponent al mes d’octubre, que se celebra hui, dimarts 22 d’octubre. El text presentat qüestiona el tribut estatal destinat a finançar el servei de recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans, que repercutix el 100% del cost en els veïns. Els ajuntaments que encara no apliquen esta taxa hauran de fer-ho de manera obligatòria, ja que la nova taxa de residus es convertirà en una obligació per a tots els municipis a partir d’abril de 2025.

Per això, a través de la moció, la institució provincial exigirà al Govern d’Espanya que es plantegen mètodes més flexibles de transició i que s’oferisquen ajudes i instruments financers als ajuntaments, de manera que els ciutadans no hagen d’assumir íntegrament el cost de la taxa.