El GPP insta al PSPV a sumar-se a l’acord sobre la Llei de Tracte Just

El GPP retira l’esmena a la totalitat de la proposta de llei de Compromís “per a arribar a un consens ampli” amb totes les formacions

El portaveu del Grup Parlamentari Popular a Les Corts, Juanfran Pérez, ha considerat que “la Llei de Tracte Just és una oportunitat perquè el PSOE valencià torne a l’acord sobre el finançament que necessitem”. Pérez s’ha expressat així en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual s’ha fixat l’ordre del dia del pròxim ple ordinari de Les Corts, on es debatrà aquesta proposició de llei.

El síndic del GPP s’ha mostrat disposat a arribar a un acord, i per aquest motiu va defensar que el Grup Popular retirara la seua esmena a la totalitat de la llei. Segons Pérez, Compromís i el PPCV “estan d’acord en les qüestions més importants, com el fons d’anivellació, un nou sistema de finançament i la condonació del deute de la Comunitat Valenciana”. Encara que la llei presenta defectes tècnics, Pérez va afirmar ahir que “amb les esmenes parcials presentades i la voluntat de Compromís, es pot millorar la llei i tirar-la endavant”.

El portaveu popular va insistir que la proposta del PP valencià se centra en tres pilars fonamentals que beneficiarien la Comunitat Valenciana: un fons d’anivellació, un nou sistema de finançament i la condonació del deute. “Esperem que el PSOE valencià aprofite aquesta oportunitat per a deixar de banda eixa traïció als interessos dels valencians, inclòs Ximo Puig, i torne al consens amb la patronal, sindicats i altres partits”, va afegir Pérez.

En relació amb la condemna de 10 anys a l’expresident Eduardo Zaplana, Pérez va ser contundent en el seu rebuig a “qualsevol tipus de corrupció, vinga del partit que vinga”. Tot i que la sentència encara no és ferma ni per als absolts ni per als condemnats, Pérez va lamentar que “el dany a la política i a la societat és irreparable quan un polític és condemnat per corrupció”.

Pérez també va defensar la integritat de la nova generació de polítics del PP i del Consell del canvi, liderat per Carlos Mazón, destacant que els dirigents fins ara han demostrat un comportament impecable.

Finalment, el portaveu popular va recordar que els fets jutjats es remunten a uns 20 anys enrere, i va alertar sobre l’aparició de nous casos que podrien convertir-se en grans escàndols de corrupció, com el que apunta a l’exministre socialista José Luis Ábalos. Segons Pérez, “Ábalos ha sigut, possiblement, el socialista valencià amb més poder dins de l’organització del PSOE en els últims anys, però això no és motiu per a dir que el senyor José Muñoz, o que el senyor Ximo Puig, o que qualsevol dels socialistes valencians haja sigut deixeble del senyor Ábalos. Això ho determinarà la Justícia”.