La primera visita guiada al Castell d’Almenara i la Torre Bivalcadim marca l’inici de les rutes culturals

El dissabte s’iniciaran les programades al Paratge dels Estanys i la marjal

El passat cap de setmana es va realitzar la primera de les visites guiades programades a l’entorn del Castell d’Almenara i la Torre Bivalcadim, organitzades per la Regidoria de Turisme i amb les explicacions de l’arqueòleg José Francisco Albelda d’Arqueocas. Durant la visita, els participants van explorar les restes del castell, els aljups i van gaudir de les espectaculars vistes de la comarca. A més, es va poder accedir i pujar en grups reduïts a la Torre Bivalcadim, recentment restaurada, per donar-la a conéixer després del seu procés de rehabilitació.

Aquesta activitat forma part d’un conjunt de rutes guiades gratuïtes destinades a promocionar la torre restaurada. Les pròximes visites es faran els diumenges 10 de novembre i 8 de desembre a partir de les 10 del matí, amb grups limitats. Per participar, és necessària la inscripció prèvia trucant al telèfon 660 568 831 (Tourist Info Almenara).

Rutes guiades pels Estanys i la Marjal d’Almenara

Seguint amb l’objectiu de donar a conéixer els enclavaments naturals d’Almenara, la Regidoria de Medi Ambient ha programat una sèrie de rutes guiades gratuïtes pel Paratge dels Estanys i la Marjal d’Almenara. La primera d’aquestes rutes tindrà lloc aquest dissabte, 19 d’octubre, a les 11 del matí.

Per participar en aquestes rutes, és necessària la inscripció prèvia a través del telèfon 679 38 98 87 o per correu electrònic a aulanatura@almenara.es. La ruta és accessible per a totes les persones, però es recomana portar calçat còmode i aigua. Aquesta ruta va ser reconeguda en 2017 per la Generalitat Valenciana com la primera ruta turística accessible de la província de Castelló.

A més de la ruta d’aquest dissabte, també es faran altres rutes guiades el 16 de novembre i el 14 de desembre, a les 11 del matí, per a les quals també serà necessària la inscripció prèvia.