Àudio | El PSPV-PSOE de Castelló insta a la ciutadania a mobilitzar-se contra les polítiques d’habitatge de Mazón

Maria Jiménez critica que Mazón frena la llei per a limitar els preus del lloguer per a afavorir els especuladors i crida a manifestar-se el dissabte a València per un habitatge digne

El PSPV-PSOE de Castelló ha fet una crida a la ciutadania perquè “plante cara” al president de la Generalitat, Carlos Mazón, i es mobilitze en defensa del dret a un habitatge digne. La vicesecretària general del partit, Maria Jiménez, ha denunciat que Mazón “ha decidit posicionar-se a favor dels especuladors en lloc de defensar els interessos dels valencians”. Segons Jiménez, la crisi residencial suposa un greu problema per als joves, i ha recordat que Mazón disposa dels mecanismes legals per fixar zones tensionades i limitar els preus del lloguer, “però prefereix boicotejar al Govern d’Espanya i afavorir els especuladors”.

Jiménez també ha criticat que, malgrat els intents de Mazón de perjudicar l’executiu central, “els qui de veritat pateixen són els joves de Castelló, que veuen els seus projectes de vida truncats”. La dirigent socialista lamenta que el president “ha fracassat amb els joves” i ha qualificat de “mentida” les dades sobre els avals del Consell per a la compra del primer habitatge. Segons les respostes en seu parlamentària, “dels 151 avals concedits per l’Institut Valencià de Finances (IVF), només 15 han sigut per a menors de 25 anys”, cosa que demostra, segons Jiménez, la ineficàcia d’aquestes mesures.

A més, la diputada ha criticat el Pla Viu de la Generalitat per a la construcció d’habitatge públic, assenyalant que “sis mesos després de la seua presentació, encara no s’ha avançat perquè els ajuntaments no han cedit terrenys, ja que no confien en el Consell ni en l’ús que Mazón donarà a aquests espais”.

Finalment, el PSPV-PSOE ha animat la societat valenciana a participar en la manifestació convocada per aquest dissabte 19 d’octubre a València, esperant que siga “històrica” i que Mazón entenga que els joves tenen dret a un habitatge digne.