Àudio | La Generalitat Valenciana destina 5,14 milions d’euros a 75 pimes industrials de Castelló per a impulsar l’economia local

Dirigit a emprendre inversions productives i modernitzar les línies de producció per a millorar resultats, la Generalitat Valenciana demostra de nou “la sensibilitat” amb petites i mitjanes empreses que són clau per al teixit empresarial

Un total de 75 petites i mitjanes empreses (pimes) industrials de la província de Castelló rebran 5,14 milions d’euros de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu de reforçar el motor econòmic de la província.

Segons Salvador Aguilella, secretari general del PPCS, “es compleix així un objectiu crucial del nou Consell de Carlos Mazón, que va anunciar el seu compromís de donar suport al teixit productiu de la nostra província en tots els àmbits”. Aquest objectiu es materialitza a través de la Conselleria d’Indústria, liderada per Nuria Montes, qui ha destacat que aquesta suma econòmica és “potent i ambiciosa, demostrant que aquest president no menysprea la nostra indústria, sinó que la potencia”.

Dels 75 pimes beneficiades, 18 corresponen al sector ceràmic, que rebrà la major quantia, amb 1,7 milions d’euros. A aquest sector se sumen 17 empreses de mobles i il·luminació, que percebran un milió d’euros en total.

Aguilella ha subratllat que “s’aposta per l’estabilitat de l’ocupació, ja que cada euro destinat a aquestes pimes està enfocat a reforçar els llocs de treball mitjançant la millora de la competitivitat i la modernització de les empreses”. Les ajudes cobriran fins al 30% de les inversions en maquinària, equips i actius immaterials com marques, llicències o dissenys, amb l’objectiu de promoure la reindustrialització i fomentar el desenvolupament d’infraestructures sostenibles.

Compromís amb la lluita contra la despoblació

Aguilella també ha destacat el compromís del Consell amb les àrees rurals de l’interior de Castelló, on el percentatge de subvenció per a les empreses augmenta del 30% al 40%. “Aquest suport reforça l’interior, clau per al futur de la nostra província, actuant com a fre contra la despoblació i enfortint el seu desenvolupament econòmic”, ha explicat el secretari general del PPCS.