El PSPV de la Diputació de Castelló reclama al PP que defense la senda d’estabilitat i els Pressupostos Generals de l’Estat

Samuel Falomir critica la postura obstruccionista del PP a Madrid i demana a Barrachina que antepose els interessos de Castelló a la “senda destructiva” del seu partit

El grup socialista de la Diputació de Castelló ha instat la presidenta del PP provincial, Marta Barrachina, a defensar davant el seu partit que Alberto Núñez Feijóo “abandone el camí destructiu a l’oposició” i permeta l’aprovació de la senda d’estabilitat i dels Pressupostos Generals de l’Estat. Segons el portaveu socialista, Samuel Falomir, aquests comptes aportaran “el major finançament de la història per a la Comunitat Valenciana” i ha acusat el PP de “bloquejar el desenvolupament econòmic i social” de la regió.

Falomir ha criticat el comunicat del PP provincial sobre l’elaboració dels pressupostos de 2025, assenyalant que Marta Barrachina està “polititzant el pressupost” i utilitzant Pedro Sánchez com a excusa per amagar “la seua incapacitat per a gestionar els comptes provincials”. El portaveu socialista ha recordat que altres diputacions governades pel PP ja han presentat els seus pressupostos, mentre que a Castelló encara no s’ha revelat cap línia estratègica ni s’ha consultat a l’oposició.

A més, ha recordat que l’any passat la gestió de Barrachina va complicar la planificació financera dels municipis en ocultar les transferències de la Diputació fins a finals d’any. Finalment, Falomir ha demanat al PP major responsabilitat per desbloquejar els pressupostos i garantir un finançament adequat per a la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments.