El Col·legi d’Infermers i Infermeres de Castelló destaca la importància de la vacunació per al personal sanitari davant l’inici de la campanya de la grip i la Covid-19

Els professionals d’Infermeria es troben en el primer grup prioritari amb el qual començarà la campanya de vacunació el pròxim 14 d’octubre

Davant l’imminent inici de la campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19, que començarà el pròxim 14 d’octubre, el Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Castelló (COECS) ha recordat a les seues col·legiades i col·legiats la importància de vacunar-se contra aquestes malalties respiratòries. La presidenta del COECS, Isabel Almodóvar, ha subratllat que les infermeres i els infermers són un grup especialment exposat al contagi, per la qual cosa és fonamental que es protegisquen.

“Les infermeres i els infermers són la primera línia del nostre sistema assistencial, per tant, la seua vacunació és essencial per a frenar la cadena de contagis”, ha afirmat Almodóvar. A més, ha ressaltat l’efectivitat de les vacunes per a reduir els casos greus i complicacions com les pneumònies o els problemes cardiovasculars.

La Conselleria de Sanitat iniciarà la campanya de vacunació de manera escalonada, prioritzant els grups de major risc, entre els quals es troba el personal sanitari, sociosanitari i no sanitari dels centres d’Atenció Primària, Hospitalària i Serveis d’Emergències, que rebran la vacuna en els serveis de prevenció de riscos laborals dels seus centres de treball.

Isabel Almodóvar ha elogiat la decisió de la Generalitat d’incloure el personal d’Infermeria en el primer grup prioritari. “Les infermeres i els infermers arrisquen la seua salut cada dia per a cuidar els altres. És una mesura necessària que reben la vacuna com més prompte millor per a protegir-los davant aquestes infeccions”, ha argumentat.

La presidenta del COECS ha animat a tots els professionals de la salut a vacunar-se, destacant que el seu benestar, i el dels seus éssers estimats i de la ciutadania en general, està en joc. A més, va recordar que el paper dels infermers serà fonamental durant tot el procés de vacunació, especialment quan comence la immunització de la població general al novembre, una vegada finalitzada la vacunació dels grups prioritaris.

Finalment, cal destacar que des de l’1 d’octubre ja ha començat la vacunació contra la grip per a xiquets de 3 i 4 anys en els centres escolars, amb l’opció de vacunar-los en el centre de salut o en el col·legi.