Pep Gimeno El Botifarra i Tacho participaran en els actes del 9 d’octubre a la Vall d’Uixó

La programació també compta amb la CIAC, el Correllengua, homenatges a Estellés, un espectacle de Xarxa Teatre i la Cercavila

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la programació per al 9 d’Octubre, amb una sèrie d’actes que celebren “l’orgull de ser valencians i valencianes”, segons ha explicat el regidor de Cultura, Jorge Marqués. La programació inclou activitats que mostren els valors i arrels que defineixen la identitat valenciana.

Les activitats començaran el divendres 4 d’octubre amb el Sopar Estellés i la commemoració del centenari del poeta Vicent Andrés Estellés. A les 22.30 hores, la plaça de l’Assumpció acollirà un concert gratuït de Pep Gimeno El Botifarra. El dissabte 5, a les 19.00 hores, es representarà l’obra ‘Tres dones i Estellés’ a l’Auditori.

El dimarts 8 d’octubre, al matí, tindrà lloc el Correllengua Escolar amb Els guardians de la flama, en diverses places del municipi. A la nit, a les 22.00 hores, es celebrarà la Nit Màgica de Xarxa Teatre, un espectacle de correfocs i teatre itinerant que recorrerà el trajecte entre la plaça de l’Àngel i la plaça de l’Assumpció.

El 9 d’octubre, dia gran de la celebració, començarà a les 12.00 hores amb l’espectacle ‘Pasdoble i batxata’ a la plaça del Parc, una fusió de cultura popular valenciana amb sons llatins interpretada pel Centre Instructiu d’Art i Cultura (CIAC) i El Tacho, un artista d’arrels valleres. A la vesprada, a les 18.00 hores, tindrà lloc la Cercavila del 9 d’Octubre, promoguda per l’Associació Dames i Cavallers d’Uixó.

El regidor de Cultura ha destacat que aquesta programació és una reivindicació del dret a sentir-se valencians i a estimar la cultura, la llengua i les tradicions valencianes. Finalment, ha convidat tota la ciutadania a participar activament en els actes que se celebraran entre el 4 i el 9 d’octubre.