Nules presenta el I Congrés d’Història amb cinc destacades ponències

Se celebrarà el dissabte 26 d’octubre al Saló d’Actes de la Caixa Rural de Nules

L’Ajuntament de Nules ha donat a conéixer la informació sobre el I Congrés d’Història de Nules (ICHN), que se celebrarà el dissabte 26 d’octubre al Saló d’Actes de la Caixa Rural de Nules. Aquest esdeveniment reunirà cinc conferenciants de renom en el món de la història, amb ponències que aborden aspectes clau de la història local i general.

Entre els ponents es troben figures com Carme Narváez, Doctora en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, que parlarà sobre “L’església de l’antic convent de la Sagrada Família de Nules en el context de l’arquitectura monacal hispànica d’època moderna”; José Francisco Albelda, expert en Antropologia Forense, que presentarà “El refugi antiaeri del Convent de Nules al descobert”; i Laura Yustas, Doctora en Belles Arts, amb la comunicació “El documental Exhumació de la Fossa del Xòfer, 2023: Reflexions sobre la representació dels relats de repressió i reparació”.

A més, hi participaran Joan A. Vicent, Cronista de Vilavella, amb la ponència “A l’entorn de Marc Antoni Ortí Ballester”, i Joan J. Gavara, Cronista de la Vila de Nules, que abordarà la “Història heràldica de l’escut de Nules i proposta per a la seua legitimació”.

Les inscripcions es poden realitzar a través del correu electrònic congresohistorianules@gmail.com, i les persones participants rebran un certificat d’assistència i un exemplar imprés de les jornades.

Guillermo Latorre, regidor de Patrimoni, ha expressat que “el ICHN és una oportunitat perfecta per a conéixer i debatre sobre la nostra història juntament amb especialistes destacats”. El congrés començarà a les 9.45 hores amb la recollida d’acreditacions i finalitzarà al voltant de les 13.30 hores.