Almenara presenta les activitats del Mes de la Salut Mental

Aquest matí, el Mercat d’Almenara ha acollit la presentació de la programació d’activitats del Mes de la Salut Mental, que se celebrarà durant octubre en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, el dijous 10.

La programació s’emmarca en el programa “Mentalmenara” i forma part del Pla d’Acció del Foment de la Salut Mental, que té com a objectiu apropar a tota la població les qüestions relacionades amb el benestar emocional i relacional.

Les activitats començaran demà divendres, 4 d’octubre, a les 10.30 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Almenara amb una xarrada titulada “Parlem de Salut Mental”, a càrrec d’AFDEM.

El dimarts 8 d’octubre, es realitzarà un taller de risoteràpia dirigit a la gent gran, a càrrec d’Atenzia, a les 11 del matí en el mateix Saló de Plens. Per participar-hi, és necessària la inscripció prèvia gratuïta al telèfon 963 37 83 70.

Les activitats continuaran el dijous 10 d’octubre a les 18 hores a la Sala d’actes del CMC Paulo Freire, amb una xarrada sobre la prevenció de l’addicció tecnològica, impartida pel psicòleg Dani Martín. Aquest mateix psicòleg realitzarà un taller sobre “Mindfulness i autocompassió” el divendres 18 d’octubre a la mateixa hora i lloc.

El dilluns 18, Cristina Civera, psicòloga de l’EEIIA de Serveis Socials de l’ajuntament, oferirà un taller titulat “Transitar el dol en família”, que tindrà lloc a partir de les 18 hores a la Sala d’actes del CMC Paulo Freire.

A més, a l’IES Almenara, Cristina Civera i Inma Ríos (psicòlogues de Serveis Socials) realitzaran un taller sobre “gestió de l’ansietat” dirigit a l’alumnat de batxillerat del centre. Finalment, APECVA oferirà el 23 d’octubre a les 18.30 hores a l’ajuntament un taller sobre “L’esport com a font d’aprenentatge i desenvolupament emocional”, dirigit als monitors i monitores de l’àrea d’esports de l’ajuntament.