La Diputació de Castelló aborda els reptes i oportunitats de la Intel·ligència Artificial en una jornada formativa

La Intel·ligència Artificial no és únicament una ferramenta tecnològica; és una força transformadora que està penetrant en tots els sectors, des de la busca d’ocupació fins a la creació de nous models de negoci més eficients”, destaca el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés

La Diputació Provincial de Castelló ha celebrat una jornada formativa centrada en els reptes i oportunitats que ofereix la Intel·ligència Artificial (IA), amb l’objectiu de destacar la seua rellevància en el present i el seu potencial per a transformar el futur. El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha inaugurat la jornada titulada ‘Transforma la teua carrera, negoci o empresa amb IA’, subratllant que la IA és una “força transformadora” que afecta tots els sectors, des de la cerca d’ocupació fins a la creació de nous models de negoci.

Pallarés ha insistit en la importància de jornades com aquesta per a “formar i informar els castellonencs sobre les oportunitats que ofereix la IA” i ha recalcat l’objectiu de la Diputació de garantir que aquesta tecnologia genere noves oportunitats d’ocupació en els 135 municipis de la província. Segons el diputat, la IA presenta una oportunitat única per a impulsar la transformació digital de Castelló, contribuint al creixement econòmic i a l’augment de la competitivitat empresarial.

La jornada, que ha comptat amb la participació de més de 250 assistents, ha inclòs ponències de professionals com Raúl Soriano, Indira Lanza i Javier Sirvent, els quals han abordat com la IA està revolucionant sectors com la cerca d’ocupació, l’emprenedoria i el desenvolupament de negocis. Pallarés ha destacat que la IA, a més de ser una eina eficient per a la cerca d’ocupació, permet la creació de nous formats de currículums ajustats a les demandes del mercat actual.

Durant les ponències, Indira Lanza ha posat l’accent en el paper estratègic del Big Data per a emprenedors i empreses, mentre que Javier Sirvent ha exposat el potencial dels Bessons Digitals, una tecnologia que permet crear rèpliques virtuals per a anticipar problemes i millorar la presa de decisions.

Vicente Pallarés ha conclòs que aquesta jornada ha preparat millor a autònoms, pimes i empreses de la província per afrontar els desafiaments de la nova era digital, ressaltant el compromís de la Diputació de Castelló per a millorar la competitivitat i obrir noves oportunitats de creixement a la província.

Aquesta jornada s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i la Diputació de Castelló, en el marc de la línia de subvenció per a la transformació digital de la societat.