El Seprona destapa tallers mecànics clandestins a Borriana i la Vall d’Uixó

L’actuació ha pogut ser realitzada gràcies a la col·laboració ciutadana

El Seprona de Borriana, pertanyent a la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, ha descobert l’existència de tallers mecànics il·legals en diverses localitats de la seua demarcació, gràcies a la col·laboració ciutadana. Després de realitzar inspeccions en tallers de Borriana i la Vall d’Uixó, es va comprovar que els autors realitzaven activitats mecàniques a porta tancada, mantenint un nivell d’alerta per evitar ser detectats per les autoritats. Durant les inspeccions, es va observar com obrien i tancaven les portes ràpidament per a reduir el risc de ser vistos.

En els tallers clandestins es van trobar persones de diferents nacionalitats treballant sense estar donades d’alta en la Seguretat Social, per la qual cosa s’han iniciat els corresponents expedients sancionadors. A més, els tallers comptaven amb vehicles en reparació, pneumàtics en desús, ferramentes i altres elements propis de l’activitat mecànica.

Així mateix, es van detectar greus deficiències en el tractament de residus perillosos i no perillosos, com abocaments d’oli i combustible al sòl. Aquestes infraccions relacionades amb el medi ambient també han estat incloses en l’informe de les inspeccions.

L’operació ha sigut realitzada pel Seprona de la Guàrdia Civil de Borriana, que continuarà amb les accions pertinents per sancionar aquestes activitats il·legals. Per a més informació, els interessats poden contactar amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació de la Guàrdia Civil a Castelló.