Susana Ros defensa la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores i critica el “bloqueig destructiu” del PP

La diputada socialista lamenta que el “radicalitzat” Partit Popular de Feijóo segueix en la mateixa senda de frenar tots els avanços en drets socials, com ja va fer amb l’SMI, les pensions i els permisos de paternitat

La diputada socialista al Congrés per Castelló, Susana Ros, ha manifestat que és “imprescindible” que la proposta del govern de Pedro Sánchez per a reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals prospere, destacant que es tracta d’una mesura en favor de la conciliació familiar. Ros ha defensat que aquesta iniciativa és “justa i democràtica” i compta amb el suport d’una àmplia majoria social. A més, ha criticat al Partit Popular i al seu líder, Alberto Núñez Feijóo, per iniciar una nova “guerra política” amb l’únic objectiu de “desgastar al Govern més social de la història”.

Segons la diputada castellonenca, aquesta reducció de la jornada laboral beneficiarà especialment les dones i els treballadors amb ocupacions precàries, encara que l’impacte positiu es notarà en tota la classe treballadora. Ros ha afirmat que la mesura millorarà la salut, el benestar, la productivitat i contribuirà a la creació d’ocupació. “Aquests beneficis no semblen importar a Feijóo i els seus seguidors, que una vegada més es posicionen en contra de qualsevol avenç social, com ja ho van fer en el passat oposant-se a l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), a la pujada de les pensions i a l’ampliació dels permisos de maternitat i paternitat”, ha subratllat.

En aquest context, Ros ha criticat el “no pel no” del PP enfront de la conquesta de nous drets i ha instat el partit a abandonar la “senda destructiva” en la qual, segons ella, s’ha instal·lat sota el lideratge “radicalitzat i ultradretà” de Feijóo. “Si la seua justificació per votar en contra d’aquesta mesura, que també reforçarà el dret a la desconnexió digital, és que el mercat laboral es ressentirà, que busquen una altra excusa”, ha afirmat Ros, concloent que “el Partit Socialista ha demostrat que els nous drets no destrueixen ocupació, només les ànsies del PP de tocar poder a qualsevol preu”.