L’Ajuntament de la Vall d’Uixó clausura el taller d’ocupació Et Formem, que ha oferit formació i treball a 20 persones

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha clausurat hui el taller d’ocupació Et Formem, que durant 18 mesos ha oferit formació i ocupació a 20 alumnes. D’entre ells, dos ja han trobat feina i altres dos estan en la fase final d’un procés de selecció.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha destacat que aquests programes “són una oportunitat per a persones que es trobaven en situació de desocupació d’aprendre un ofici i millorar la seua ocupabilitat, la qual cosa els permetrà crear projectes de vida a la nostra ciutat”. A més, Baños ha assenyalat que aquesta iniciativa “també és enriquidora a nivell personal” i els permet obtenir el certificat de professional en jardineria o obra, segons la modalitat cursada.

L’alumnat ha rebut tant formació teòrica com pràctica, que s’ha dut a terme especialment al Barranc de l’Horteta, on s’ha adequat un nou tram de 100 metres, donant continuïtat a la zona ja pavimentada i avançant en el projecte de renaturalització i creació d’un espai lúdic en aquesta àrea. Així mateix, també han continuat amb el condicionament del bosc de ribera al costat del llit del riu al seu pas per la Moleta.

L’alcaldessa ha assenyalat que “moltes vegades parlem de fons europeus com a sinònim d’obres de construcció, però també financen aquests programes d’ocupació que beneficien moltes persones cada any, millorant la qualitat de vida i trencant amb les desigualtats socials”.

Així, ha fet una crida a la Generalitat Valenciana perquè continue recolzant i impulsant “els tallers d’ocupació, fixant-se en com els treballem des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, que és un referent en la seua consecució i execució”. Baños ha conclòs assegurant que “espere que, com a mínim, es mantinguen els que ja tenim, perquè són programes amb un gran retorn social”.