El PSPV reivindica a Orpesa la construcció de la residència per a majors compromesa pel Consell de Ximo Puig

En una visita als terrenys la portaveu, Maria Jiménez, la diputada Silvia Gómez i la regidora Micaela Bermúdez denuncien que l’alcaldessa d’Orpesa “no està permetent que la residència avance”, deixant als majors del municipi sense l’equipament promés i “en el qual tant es va treballar la legislatura anterior”

El PSPV ha reivindicat aquesta setmana a Orpesa la construcció de la residència per a majors compromesa pel Consell de Ximo Puig durant la legislatura anterior. En una visita als terrenys on hauria d’ubicar-se la futura instal·lació, la portaveu socialista, María Jiménez, acompanyada per la diputada autonòmica Silvia Gómez i la regidora Micaela Bermúdez, han denunciat que tant l’Ajuntament, liderat per Araceli de Moya, com el Partit Popular de Rafael Albert i Carlos Mazón, han abandonat el projecte i “no saben res ni estan movent un dit per aquesta infraestructura”.

Jiménez ha acusat directament l’alcaldessa i el tinent d’alcalde, Rafael Albert, de no haver respost als requeriments de la Generalitat, la qual cosa està impedint que la residència avance. “Estan deixant als majors del municipi sense l’equipament promés i pel qual tant es va treballar durant la legislatura anterior”, ha lamentat.

La socialista ha recordat que, després de més de dues dècades en què “el PP local, amb Albert com a alcalde, va vendre fum als veïns prometent l’asil elecció rere elecció”, no va ser fins a 2019, amb l’arribada del PSPV al govern d’Orpesa, quan es van iniciar els tràmits per a portar la residència al municipi. “En 2021, la Conselleria va incloure la residència dins del Pla Convivint i es van adquirir els terrenys per un valor d’1,2 milions d’euros, i en 2022 es va sol·licitar la delegació de competències per a poder començar les obres”, ha explicat Jiménez.

Per la seua part, la diputada autonòmica Silvia Gómez ha denunciat que “són molts anys de promeses incomplides amb Orpesa”. A més a més, ha destacat que “l’única cosa que sabem fins ara és que el PP de Mazón i la consellera Camarero han eliminat el Pla Convivint, deixant en l’aire desenes d’infraestructures sociosanitàries per a la tercera edat a la nostra província”.

Finalment, Jiménez i Gómez han reclamat que es reprenga immediatament el projecte de la residència i han insistit en la necessitat que el PP done explicacions sobre la paralització d’aquest equipament essencial per al benestar dels majors del municipi.