Les eurodiputades Pajín i Gómez demanen a la Comissió Europea una intervenció per a protegir la indústria ceràmica

Les eurodiputades socialistes Leire Pajín i Sandra Gómez han sol·licitat a la Comissió Europea una “intervenció decidida” per a impulsar i protegir la indústria ceràmica europea, que consideren “un motor clau d’ocupació a la Comunitat Valenciana”.

En una pregunta escrita dirigida a l’Executiu comunitari, Pajín i Gómez han destacat els efectes negatius que patixen els productors de taulells de la Unió Europea a causa de les importacions a preus de dumping procedents de l’Índia i Turquia, una situació semblant a la que s’està investigant respecte a la Xina. A conseqüència d’això, s’han establit mesures antidumping sobre les importacions de taulells d’aquests països, amb aranzels que oscil·len entre el 6,7% i el 8,7% per a les rajoles de l’Índia i entre el 4,8% i el 20,9% per a les de Turquia.

Pajín i Gómez han instat la Comissió “a explorar la implementació de mesures addicionals que reforcen el comerç intern de la indústria ceràmica europea, protegint-la de pràctiques deslleials i assegurant la seua competitivitat en el mercat”.

A més, han preguntat com té previst l’executiu europeu “fomentar la competitivitat del sector ceràmic en l’àmbit internacional sense comprometre els alts estàndards europeus d’innovació, responsabilitat social i mediambiental”.

Amb aquestes iniciatives, les eurodiputades valencianes reafirmen “el seu compromís amb la defensa d’un sector estratègic per a l’economia valenciana i europea”, advocant per “un entorn comercial just i sostenible que permeta a la indústria ceràmica europea mantindre’s com a referent global”.