La Vall d’Uixó ha iniciat una nova etapa amb el llançament de la seua nova marca turística: Uixó, arrels d’aigua. L’objectiu principal d’aquesta proposta innovadora és posicionar el municipi com a referent turístic des dels valors de la sostenibilitat, l’autenticitat i la diversitat i sota el paradigma de l’aigua.
El projecte Uixó, arrels d’aigua “sorgeix de la necessitat de dotar el municipi d’una nova imatge més moderna i competitiva, tenint en compte que comptem amb les Coves de Sant Josep i amb una història i un origen lligat a l’aigua”, tal i com ha explicat el regidor de Turisme, Javier Ferreres. Per això, aquest símbol natural és el que s’ha pres com a eix central d’una identitat que unifica totes les àrees d’interès de la ciutat: patrimoni, cultura, natura, festes populars, turisme actiu…
La personalitat de la nova marca s’identifica amb l’arquetip de l’explorador, que simbolitza “l’aventura i la cerca de noves experiències”, ha apuntat Ferreres. Així, s’ha pretès reflectir “l’esperit dinàmic de la Vall d’Uixó com a destinació que ofereix múltiples possibilitats per als que busquen explorar allò autèntic i desconegut”.
El logomarca d’Uixó fusiona la modernitat i la tradició, amb línies que evoquen l’entorn natural i l’aigua com a element clau. La tipografia contemporània reflecteix una visió moderna del municipi, mentre que els colors escollits transmeten frescor i vitalitat i s’identifiquen amb elements naturals com l’aigua, la terra i la vegetació. “La nova imatge projecta modernitat sense perdre les arrels que ens fan únics”, ha afirmat l’edil.
La campanya de llançament de la marca inclou un espot i diverses càpsules de vídeo que ofereixen una visió experiencial del concepte, que s’anirà ampliant fins arribar a FITUR 2025. A més, també s’ha creat una àmplia línia de marxandatge “original i que reforça la identitat de marca, fent que sigui un projecte visual que es podrà veure també al carrer” i creant “una nova via d’ingressos per a l’Ajuntament”.
Aquesta nova marca es troba dins del pla d’impuls al turisme sostenible que els darrers anys ha realitzat l’equip de govern. En un primer eix amb la modernització de les Coves de Sant Josep amb la nova il·luminació led i la diversificació del producte (espeleokayak, cicle de concerts acústics, visites a la zona inèdita…) i en segon eix amb el complement de l’oferta natural ( via ferrada, rutes senderistes) i urbana (Camí de l’Aigua, il·luminació de monuments…) i que ara anirà més enllà amb la transformació de la Fàbrica de la Llum en un museu, la rehabilitació de la Torre de Benissahat i la construcció de un parc aquàtic.