La Diputació de Castelló intensifica els tractaments aeris contra els mosquits després de les fortes pluges

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública autoritza el tractament aeri amb helicòpter sol·licitat per la institució provincial per a aplicar un tractament larvicida en les zones en les quals s’ha detectat gran quantitat d’aigua acumulada i que tenen dificultat d’actuació per mitjans terrestre

La Diputació Provincial de Castelló ha iniciat els vols de tractaments contra els mosquits per a garantir el control de plagues en les zones més humides de la província, després de les fortes pluges registrades recentment. La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha autoritzat el tractament aeri amb helicòpter, sol·licitat per la institució provincial, per a aplicar un larvicida que combata les plagues en les àrees on s’ha acumulat gran quantitat d’aigua i on l’actuació terrestre resulta difícil.

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha destacat l’agilitat de la Generalitat Valenciana en autoritzar aquests tractaments aeris, que reforcen els treballs terrestres en tots els municipis. “Controlar la plaga de mosquits és una qüestió de salut pública i garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes és una prioritat per a l’equip de govern que presideix Marta Barrachina. Per això, treballem constantment perquè les zones estiguen ben fumigades”, ha remarcat Andrés.

Els tractaments aeris, que van començar ahir, s’estendran durant la resta de la setmana. Entre els punts que seran fumigats s’inclouen la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Burriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola, zones naturals amb gran dificultat d’accés.

Pel que fa als tractaments terrestres, la Diputació ha mobilitzat tots els efectius del Servei de Control de Mosquits, intensificant les accions en les àrees de marjaleria del litoral i utilitzant equips tot terreny i un vehicle amfibi especial per a zones inundades.

Finalment, Andrés ha instat la ciutadania a col·laborar mantenint les parcel·les netes i evitant l’acumulació d’aigua en propietats privades, per a frenar aquestes plagues.