La Diputació de Castelló impulsa l’economia social com a motor de la transició verda i digital

El diputat provincial recalca la importància de l’economia social com a “generadora d’ocupació, promoció de la igualtat i cohesió social” i insistix en la necessitat de celebrar fòrums com este per a “dinamitzar i visibilitzar este tipus d’economia a la província de Castelló”

El Centre de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) d’Albocàsser ha acollit hui la II Trobada de Municipis per l’Economia Social, on més de 40 participants, incloent autoritats, tècnics municipals i experts, han compartit experiències i bones pràctiques per a reforçar el compromís amb l’economia social com a eina de cohesió territorial i desenvolupament econòmic responsable.

El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha subratllat la importància de les aliances entre administracions, empreses i entitats per a millorar el territori, destacant que “l’economia social és clau per a la generació d’ocupació, la promoció de la igualtat i la cohesió social”.

Durant la trobada, la doctora María José Senent de la Universitat Jaume I ha oferit una conferència inaugural en la qual ha posat en relleu el paper de l’economia social en les transicions verda, digital i inclusiva. També s’han presentat casos d’èxit com la Cooperativa d’Atzeneta i Viver a Castelló, i el projecte Ramat de Foc a Catalunya.

A més, s’ha realitzat un taller pràctic per a abordar els reptes d’estes transicions i proposar solucions concretes des de l’àmbit de l’economia social. El pròxim 3 d’octubre, el CEDES de Vall d’Alba acollirà una altra trobada centrada en iniciatives emprenedores socials per a fomentar el networking i la transferència de coneixements.