El Partit Popular de la Vall d’Uixó proposa crear un arxiu històric de les societats musicals i reclama justícia fiscal

El portaveu del PP, Herminio Serra, i la regidora del Grup Municipal, María José Aragonés, exposen les iniciatives que eleven al ple “en defensa dels interessos dels nostres veïns”

El Partit Popular de la Vall d’Uixó, a través del seu portaveu Herminio Serra, ha anunciat una iniciativa per a recopilar i preservar la història de les societats musicals del municipi. Aquesta proposta es portarà hui al ple municipal amb l’objectiu de crear un arxiu històric que arreplegue testimoniatges i elements propis del ric passat musical de la localitat.

“Sabem que som terra de música, però volem saber-ne més i que les futures generacions coneguen que aquesta identitat no és fruit de l’atzar”, ha manifestat Serra en una compareixença pública, on ha estat acompanyat per la també regidora del PP, María José Aragonés. Serra ha explicat que la proposta inclou la investigació, estudi i documentació dels arxius musicals del municipi, així com la creació d’un espai específic en l’arxiu municipal per a preservar aquest patrimoni cultural immaterial.

Per la seua part, Aragonés ha ressaltat la importància de la música en la Vall d’Uixó i ha afirmat que “la música és un valor que creix any rere any, i volem que aquesta passió es conega, s’estudie i es transmeta a les generacions futures”. La proposta pretén actuar amb criteris científics per a garantir la preservació i promoció d’aquest patrimoni cultural.

Reclamació de justícia fiscal

A més de la proposta musical, el Partit Popular ha presentat una altra iniciativa centrada en la reclamació d’un repartiment just de les transferències de l’Estat. Herminio Serra ha afirmat que la Vall d’Uixó, així com la província de Castelló i la Comunitat Valenciana, mereixen un tractament fiscal equitatiu.

“Exigim que l’alcaldessa es pronuncie sobre si considera que la nostra ciutat mereix menys fons que els pactats per Pedro Sánchez amb el separatisme”, ha subratllat Serra, fent referència al recent acord del Govern amb partits independentistes. El PP ha reclamat un posicionament clar de l’equip de govern municipal sobre aquest tema, defensant que els recursos estatals són necessaris per a invertir en serveis socials, educació i sanitat a la ciutat. “No permetrem que es prive a la Vall d’Uixó d’aquests fons”, ha conclòs el portaveu del PP.