L’Ajuntament d’Alfondeguilla destina 30.000 euros per a completar el catàleg de patrimoni local

L’Ajuntament d’Alfondeguilla ha aprovat la destinació de 30.000 euros per a finalitzar el catàleg de patrimoni local que es va iniciar durant la passada legislatura amb una subvenció de la Generalitat Valenciana. El regidor de Cultura, David Galindo, ha explicat que “per a continuar amb el catàleg oficial del patrimoni local, es requereixen diversos informes preceptius que han de ser aprovats per diferents conselleries”, i en eixe punt es troben actualment.

El ple de l’Ajuntament ha aprovat destinar aquests fons perquè una empresa especialitzada es faça càrrec de la part administrativa del procés. En la primera fase del projecte, es van identificar, documentar i datar elements del patrimoni local, que inclou construccions de pedra en sec, patrimoni hídric, bèl·lic i ramader.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Alfondeguilla continua els treballs de catalogació del patrimoni amb l’objectiu de recuperar-lo i posar-lo en valor. Segons Galindo, “hem fet un pas endavant per a mostrar el patrimoni cultural i històric d’Alfondeguilla, que es convertirà en un atractiu turístic més per a una població que rep setmanalment la visita de centenars de persones per a gaudir de les nostres muntanyes”. Galindo ha conclòs que prompte podran oferir als visitants una raó més per a descobrir la història i la cultura que els seus avantpassats van deixar.