La Diputació de Castelló sol·licita al Consell l’autorització per a vols de tractament contra els mosquits després de les fortes pluges

La institució provincial demana la corresponent autorització a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a actuar de manera aèria en la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Burriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola

La Diputació Provincial de Castelló ha demanat al Consell l’autorització per a realitzar tractaments aeris contra els mosquits després de les intenses pluges recents. Després de les inspeccions tècniques del Servei de Control de Mosquits, s’ha sol·licitat l’ús d’helicòpters per a aplicar tractaments en zones amb grans acumulacions d’aigua, on l’accés terrestre és difícil.

Les zones identificades per a aquest tractament aeri inclouen la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Burriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola. Segons el diputat de Medi Natural, José María Andrés, aquesta intervenció és un complement als treballs terrestres ja en marxa en tota la província, amb l’objectiu de controlar les poblacions de mosquits larvaris i prevenir la seua proliferació.

El producte utilitzat és un larvicida biològic a base de Bacillus thuringiensis, que és altament efectiu contra les larves de mosquits i innocu per a altres espècies i per a les persones. Els tractaments terrestres també s’han intensificat, especialment en les zones de marjaleria del litoral, on s’utilitzen equips tot terreny i vehicles amfibis per a accedir a les àrees inundades.

A més, la Diputació insta la ciutadania a col·laborar mantenint netes les parcel·les i eliminant qualsevol acumulació d’aigua per a ajudar a prevenir la propagació del mosquit tigre, que té una alta incidència en aquesta època de l’any.