La Diputació de Castelló exigeix mesures per millorar els serveis ferroviaris i mantindre els jutges de pau als municipis

El ple aprova per unanimitat dos mocions impulsades pel Govern Provincial per a instar el Govern d’Espanya que revertisca els actuals compromisos de puntualitat de Renfe i al fet que preserve la figura dels jutges de pau

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat per unanimitat en el ple de setembre, celebrat aquest dimarts, dues mocions que insten el Govern d’Espanya a millorar els serveis ferroviaris i a conservar la figura dels jutges de pau en els municipis de la província.

En relació als serveis de tren, la corporació ha sol·licitat revertir els nous compromisos de puntualitat de Renfe, que des de l’1 de juliol només retornen l’import del bitllet si el retard supera l’hora i mitja, la qual cosa, segons el diputat Sergio Toledo, “vulnera els drets dels usuaris” i empitjora la qualitat del servei. La Diputació demana tornar als compromisos de devolució anteriors i prendre mesures per millorar les infraestructures ferroviàries i reduir les incidències.

A més, la institució ha manifestat el seu rebuig a l’eliminació dels jutges de pau, destacant que aquesta figura és clau en la lluita contra la despoblació. El portaveu Héctor Folgado ha subratllat que preservar-los és garantir la justícia en els territoris, i es demana que es doten de més recursos perquè puguen exercir millor les seues funcions.

Ajuda per a cisternes d’aigua als municipis

El ple també ha aprovat destinar 121.000 euros a complementar el pressupost per al subministrament de cisternes d’aigua en diversos municipis, sumant-se així als 500.000 euros ja assignats a la primera convocatòria de subvencions per al proveïment d’aigua potable. Els municipis beneficiats són Vallibona, Costur, Canet lo Roig, Ares del Maestrat, Xodos, La Pobla de Benifassà, Catí i Benafigos. A més, s’ha inclòs una ajuda de 20.000 euros per a l’Apaval, destinada a finançar proves científiques sobre el ‘parany’.