LA UNIÓ Llauradora critica el vot dels eurodiputats del PP a favor de tolerar pesticides prohibits en productes importats

“O no s’han assabentat del que estaven votant, la qual cosa ja seria greu comptant amb tots els assistents que tenen; o si ho sabien hauran d’explicar quins interessos estaven defensant en la votació”, assenyala l’organització

LA UNIÓ Llauradora ha expressat la seua incomprensió pel fet que els eurodiputats valencians i espanyols del Partit Popular votaren la setmana passada al Parlament Europeu a favor de les propostes de la Comissió Europea que permeten la presència de matèries actives prohibides a la Unió Europea en productes importats, com ara cítrics, vinya i fruiters.

El passat 18 de setembre, el Parlament Europeu va rebutjar, amb una àmplia majoria de tres quartes parts dels vots, dues propostes de la Comissió Europea que permetien toleràncies d’importació per a pesticides com el ciproconazol, espirodiclofeno, benomilo, carbendazima i tiofanato-metil. Aquests productes fitosanitaris estan prohibits dins de la UE, però continuen sent utilitzats en països tercers en cultius com cítrics, cereals, fruiters, hortalisses o vinya, segons ha detectat LA UNIÓ en diverses analítiques de productes importats.

El Parlament Europeu va afirmar en les seues resolucions que els consumidors europeus han d’estar protegits dels residus de pesticides en els productes importats, exigint que aquests complisquen les mateixes normes que els produïts a la UE.

Tanmateix, en les votacions, va sorprendre que els eurodiputats del PP foren els únics representants espanyols que votaren en contra d’aquestes resolucions, alineant-se amb la Comissió Europea i permetent la presència de residus d’aquests pesticides en els productes importats. Curiosament, altres eurodiputats del Grup Popular Europeu de diferents països sí que votaren en contra de les propostes de la Comissió.

Des de LA UNIÓ lamenten aquesta postura, destacant que “el PP ha votat en bloc a favor que entren cítrics amb carbendazima o tomaques amb benomilo de tercers països, a pesar de que estan prohibits a Europa”. L’organització considera aquesta decisió una deslleialtat cap als llauradors valencians, que reclamen que els productes importats complisquen les mateixes condicions que els produïts a Europa.

LA UNIÓ també critica la incoherència del PP, assenyalant que “prometen clàusules espill a la UE, però voten en contra d’aplicar-les”. L’organització conclou que si aquesta és la manera de complir les seues promeses electorals, el futur del camp valencià està en perill.