L’Ajuntament de la Vall d’Uixó reivindica la lluita LGTBI+ amb l’exposició: L’armari de la memòria

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó promou l’exposició ‘L’armari de la memòria’ per donar a conèixer les històries de persones LGTBI+ que durant anys han estat amagades o silenciades, tal com ha explicat el regidor de Memòria Democràtica, Manel Agea. Així, aquesta mostra és “una manera de reivindicar la seva lluita” i recordar que la democràcia “suposa llibertat” i “haver conquerit drets en què no podem fer passos enrere”.

L´exposició es podrà visitar del 23 de setembre al 4 d´octubre al´Espai d´Igualtat i Pau (avinguda Jaume I) en horari de 9.00 a 14.00 hores. Dimarts 24 a les 19.00 es realitzarà una visita guiada en què se n’explicarà el contingut, que forma part del projecte i servei L’armari de la memòria, creat per l’anterior govern valencià del Bòtanic com a arxiu de difusió cultural per estendre el coneixement al voltant de la història de les violències i lluites de la comunitat LGTBI+ des de la realitat valenciana.

Agea ha destacat que aquesta iniciativa itinerant arriba la setmana que ve a la Vall d’Uixó “per treure a la llum aquestes històries i testimonis que contribueixen a reivindicar que podem parlar, ésser i estimar lliurement gràcies a la lluita de moltes persones LGTBI+ que van ser represaliades o obligades a amagar-se”.