L´Ajuntament d´Alfondeguilla destina 30.000 euros per finalitzar el catàleg del patrimoni local

L’Ajuntament d’Alfondeguilla destinarà 30.000 euros per finalitzar el catàleg de patrimoni local que el consistori va iniciar durant la legislatura passada amb una subvenció de la Generalitat Valenciana.
El regidor de Cultura, David Galindo, ha explicat que “per continuar amb el catàleg oficial del patrimoni local d’Alfondeguilla calen diversos informes preceptius que han d’aprovar diverses conselleries. Estem en aquest punt” i per això, l’Ajuntament d’Alfondeguilla en ple va aprovar destinar 30.000 euros perquè una empresa faça la part administrativa.
Galindo ha assenyalat que al catàleg es van incloure des de les construccions de pedra seca, fins al patrimoni hídric, bèl·lic i ramader. En aquella primera fase es van buscar els elements, es van documentar, es van catalogar i es van datar.

“Hem fet un pas endavant perquè Alfondeguilla puga mostrar el patrimoni cultural i històric, un al·licient turístic més per a una població que rep cada setmana la visita de centenars de persones per gaudir de les nostres muntanyes. Aviat estarem en disposició d´oferir a aquests visitants una excusa més per conèixer la història i la cultura que ens van deixar els nostres avantpassats”, ha explicat Galindo.