Arriben els actes taurins, musicals i religiosos a les festes patronals d’Almenara

Al llarg de 10 dies hi haurà música, bous, gastronomia, cultura i fervor popular per a commemorar les celebracions en honor a la Mare de Déu del Bon Succés i Sant Roc.

Hui divendres a partir de les 12 de la nit es realitzarà la tradicional desencaixonà dels bous patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara. Però abans a les 18 hores hi haurà una festa infantil de “l’espuma” enfront de la Casa de la Vila i la Vesprada del Cant Valencià a les 19 hores en la Sala d’actes del Centre Municipal de Cultura. Igualment s’obrirà la Fira d’Atraccions, els Quintos dels 27 anys dispararan 27 carcasses i en la matinada es durà a terme la macrodiscomòbil Tallarina On Tour, activitats que se sumaran a les organitzades per les diverses penyes.

A més, demà també se celebrarà el dia de la pilota valenciana, amb exhibicions d’alumnes i alumnes a partir de les 17:30, a les quals seguirà una partida de categoria femenina i la gran final del torneig de festes.

El dissabte al migdia, la Llavor realitzarà la tradicional cercavila, amb el cant de les albades al fester i la festera d’honor. Ja a la vesprada començaran les exhibicions taurines amb els bous patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara. A partir de les 18 hores s’oferiran dos bous “cerrils” de la ramaderia de Partido de Resina. A la nit, a les 12, s’embolarà un altre exemplar de la mateixa ramaderia. El dia conclourà amb el ball amb l’Orquestra Montesol. També hi haurà activitats organitzades per les penyes.

El diumenge 22 de setembre se celebrarà el Dia de la Mare de Déu del Bon Succés. Al matí serà el trasllat a les 11, amb posterior missa. Ja a la vesprada, hi haurà una nova missa a les 19 hores i després es realitzarà la processó. A les 22 hores es dispararà el castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Hermanos Caballer. I a les 23 hores, l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara oferirà el concert “Eterno Mecano”.

El dilluns se celebrarà el Dia de Sant Roc (festa local) amb el trasllat a les 11.30 i missa a continuació. A la vesprada, a les 19 hi haurà una nova eucaristia a la qual seguirà la solemne processó. A la vesprada a més, el públic familiar podrà acudir a l’espectacle Trobadorets al carrer Cisterna a les 19 hores. I a la nit hi haurà Tribut a Estopa i després la festa ADT.

El dimarts 24 de setembre tornaran les activitats taurines, amb el tancament infantil al qual seguiran a les 18 hores dos bous “cerrils” de la ramaderia Partido de Resina oferits per l’Ajuntament d’Almenara. A la nit s’embolarà un dels exemplars de la vesprada, després del qual hi haurà una festa amb Dj Benso.

El dimecres 25 serà una nova jornada taurina amb l’exhibició a les 18 d’un bou de la ramaderia de Sergio Centelles a càrrec de la Penya Taurina Serafín Tajuelo. A la nit serà la processó dels borratxos i discomòbil amb Dj Royo i Dj Kilian Martínez.

El sopar popular de caldereta serà el dijous 26, enguany l’euro solidari serà per a TDAH Morvedre. El repartiment serà a partir de les 21 hores. Després hi haurà ball amb l’orquestra Evasión. A més, a les 11.30 hi haurà tobogan aquàtic i a la vesprada s’exhibirà un bou de Juan Albarrán a càrrec de la Penya Taurina Almenara. També destacar que les atraccions de la fira seran a 1,5 euros.

El divendres 27 acabaran les jornades taurines, amb l’exhibició a les 18.30 hores d’un bou d’Enrique Martín Arranz a càrrec de la ACT El Morrillo, al qual seguirà un exemplar de Rocío de la Cámara a càrrec de la Penya Joventut Taurina. Després, l’ACT El Morrillo oferirà dues vaques de Pedro Fumado (Charnego). A la nit hi haurà bou infantil a càrrec de l’AC La Muralla i la Penya Endevina-ho, al qual seguirà l’embolada dels bous exhibits a la vesprada.

El dissabte 28 arribarà la XXVI Trobada de Quintes amb les tradicionals paelles a les  quals seguirà una discomòbil amb Dj Royo i Dj Juanma Moreno i el Remember de les Quintes.

Les festes acabaran el diumenge 29 amb la celebració de Sant Miquel Arcàngel per part de la Policia Local, a la qual seguirà la missa i processó del Trasllat. A la vesprada, serà el berenar per a la tercera edat amenitzat per Ximo Beri.