L’Ajuntament d’Almenara obri una consulta ciutadana on-line sobre el canvi de denominació de l’escola de la localitat

L’Ajuntament d’Almenara ha obert un procés de participació ciutadana amb la finalitat que els veïns i les veïnes opinen sobre la proposta de canvi de nom de l’escola de la localitat, que passaria de denominar-se CEIP Juan Carlos I a CEIP Almenara, atesos els acords del Consell Escolar del centre per unanimitat i referendat també unànimement pel Consell Escolar Municipal.

Els veïns i veïnes majors d’edat podran votar fins al divendres 20 de setembre a les 14 hores en l’apartat de participació ciutadana de la web municipal. Allí hauran de respondre si estan d’acord o no amb el nou nom proposat. Les votacions es podran realitzar en el següent enllaç: https://almenaraparticipa.es/consulta-publica-per-al-canvi-de-nom-del-ceip-juan-carlos-i/

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb aquest procés de participació ciutadana complim el compromís aconseguit amb el Consell Escolar Municipal, ja que entenem que el canvi de nom no és només qüestió del Consell Escolar, sinó que els veïns i les veïnes d’Almenara també han de mostrar la seua opinió” i “dir si estan d’acord o no amb la proposta aprovada pel claustre del col·legi, el Consell Escolar de l’escola i el Consell Escolar Municipal per a canviar el nom del centre educatiu perquè es denomine CEIP Almenara”.

El 15 de juliol es va celebrar sessió del Consell Escolar Municipal, que va aprovar per unanimitat l’informe remés des del Consell Escolar del CEIP Juan Carlos I, acordant obrir una consulta pública en línia, acord que ara es compleix.

Segons l’informe del Consell Escolar Municipal d’Almenara la finalitat del canvi de denominació del col·legi es produeix per a: evitar divisions dins de la comunitat educativa i la ciutadania, unificar el nom de tots els centres educatius de la localitat, donar valor al municipi en donar el seu nom a l’escola i tindre un centre amb identitat pròpia de manera atemporal independentment dels canvis que es produïsquen en la societat.