El conseller Martínez Mus defensa en una jornada a Moncofa la Llei Valenciana de Costes com a garant de l’equilibri

La sala d’exposicions Maria Sorolla de la platja de Moncofa ha acollit la jornada: La Llei valenciana de costes com a exercici pràctic de l’autogovern. La jornada ha estat inaugurada pel Conseller de Medi Ambient, Vicente Martínez Mus, qui ha mostrat el compromís del Consell de Carlos Mazón per impulsar una normativa, que permeta en el marc de les competències autonòmiques, treballar contra la regressió de les platges i en favor de la protecció dels veïns i el medi ambient.

El representant de la plataforma Som Mediterrània, Manuel López ha defensat que el projecte de llei de la Generalitat neix amb la vocació de revertir la situació que pateix el litoral valencià i pot servir d‟exemple per a altres autonomies amb problemàtiques similars.

Una taula posterior, integrada d’entre altres per la jurista Andrea Gómez, i el President de l’Associació del Grau de Moncofa, Eleuterio Abad, han incidit en la utilitat de l’autogovern com a exercici útil per a la defensa del litoral en conjunt flora, fauna i veïns. Al panell s’ha tractat la problemàtica des de diferents punts de vistes.

L’alcalde de Moncofa i diputat autonòmic, Wences Alós Valls, ha afirmat que “els poblats marítims han trobat un fort aliat al govern de Carlos Mazón”, afirmant també que “la lluita contra el canvi climàtic és necessària però també ho és no rendir-se davant dels seus efectes, com succeïa a l’anterior govern autonòmic, amb aquella màxima de deixar actuar al mar”.