La Vall d’Uixó celebra l’Any Estellés amb un sopar de paiporta i el concert de Pep Gimeno Botifarra

L’Any Estellés tindrà un dels seus actes centrals a la Vall d’Uixó, amb el Sopar Estellés que se celebrarà el 4 d’octubre i comptarà amb el concert de Pep Gimeno Botifarra. El cantant del poble homenatjarà el poeta del poble. La cita serà a les 20.30 hores en la plaça del Parc amb un sopar de paiporta, lectura de poesies de Vicent Andrés Estellés i el concert.

Acció Cultural del País Valencià organitza aquest esdeveniment al costat de l’associació Amics de la Vall i amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. El regidor de Cultura, Jorge Marqués, ha destacat que “des del primer moment ens vam unir a 50 municipis valencians per a crear xarxa i celebrar el Centenari Estellés, tot i el rebuig per part de la Generalitat Valenciana del PP i Mazón no sols al poeta sinó a la nostra consciència de poble i a la nostra llengua”.

Des d’Amics de la Vall, la seua presidenta Roser Diago ha recordat que el Sopar Estellés se celebra tots els anys, però aquesta edició “serà especial en coincidir amb el centenari”. Des d’Acció Cultural del País Valencià, el coordinador Rubén Pitarch ha remarcat que Estellés “és el poeta del poble i el poble així respon i el reconeix”, atés que enguany se celebraran més de 50 festes Estellés per a retre homenatge al poeta valencià més important del segle XX.

Els tíquets per al sopar estan a la venda els dimarts i dijous de 18.00 a 20.00 hores en el casal de la falla Ja Estem Tots i els dimecres de 18.00 a 20.00 hores en el centre social de les Llimeres. El preu és de 7 euros per a les persones adultes i de 2 euros per als menors de 12 anys, donant dret a picoteig, beguda i a taula i cadira. No obstant això, l’accés és lliure i obert al concert de Pep Gimeno Botifarra.