La Diputació comença a definir el pla estratègic Futur Província per a captar inversió i impulsar l’activitat econòmica i les oportunitats

La presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, ha mantingut la primera reunió amb la companyia adjudicatària del servei d’elaboració, implantació i acompanyament del pla estratègic, Co-Enable. La firma castellonenca compta amb una àmplia experiència en el desenvolupament i implantació d’estratègies d’impacte positiu a nivell internacional i nacional.

Dins del Pla Futur Província s’identificaran, prioritzaran, seleccionaran i analitzaran en profunditat aquells sectors estratègics amb major potencial d’implantar-se a la província, tant aquells ja presents a Castelló, com a nous sectors. I es treballarà al costat d’ells per a aconseguir augmentar la resiliència del teixit econòmic. En l’actualitat, la província de Castelló compta amb un teixit econòmic que es dividix principalment en quatre sectors: serveis, indústria, construcció i agricultura.

Com ha explicat la dirigent provincial, l’objectiu principal d’este projecte és “augmentar la competitivitat i resiliència de la província, i ho farem enfortint el teixit econòmic actual, identificant les oportunitats per a la diversificació econòmica i donant solució als reptes socioeconòmics del territori”. Per a aconseguir tot això, la institució provincial apostarà per un enfocament participatiu i orientat a l’acció i per a això es prendrà en consideració la visió dels agents presents en el territori i la identificació d’accions concretes de desenvolupament.

El projecte inclou un acompanyament complet a la Diputació de Castelló, des de la definició del Pla de Desenvolupament Econòmic fins a la seua implantació i el contacte amb potencials inversors i actors sectorials. Així, durant aproximadament el primer any del projecte es durà a terme la seua coordinació. Este primer bloc inclou la definició de l’estratègia d’atracció d’inversió, la implantació de l’estratègia i l’acompanyament per a la captació d’inversió.

El Pla de Desenvolupament Econòmic constituïx, sens dubte, un full de ruta perquè, partint de les necessitats de cadascun dels sectors de la província, es promoguen de forma adequada els recursos i les mesures que permeten donar-los una resposta.