Diputació i Consell reforcen la col·laboració i coordinació en seguretat i emergències a la província

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina s’ha reunit amb la consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, per a analitzar els convenis entre totes dues institucions amb l’objectiu d’oferir una resposta ràpida i àgil davant emergències i incendis. Marta Barrachina ha qualificat de “necessari” el treball conjunt entre les institucions provincial i autonòmica “per a garantir la seguretat en tots els racons de la nostra província”.

Totes dues dirigents han reafirmat la seua aposta per la coordinació i per la dotació dels mitjans necessaris que permeten activar amb celeritat els protocols davant emergències i incendis forestals. En eixa línia han dut a terme una anàlisi de seguiment dels convenis amb l’objectiu de garantir la seua òptima aplicació.

D’una banda, la Conselleria de Justícia i Interior destina un total d’1.473.856,22 euros al conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló per a la renovació del servei de brigades de mitigació de risc per emergències en els municipis de la província de Castelló.

La finalitat d’este conveni consistix en la prestació, a través de la gestió directa, del servei, els fins primordials del qual són el salvament de persones i béns, l’extinció d’incendis i la prevenció i actuació en qualsevol tipus d’emergència. L’acord de col·laboració entre totes dues institucions està integrat per 45 operaris distribuïts en nou brigades de cinc membres cadascuna, coordinades pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

És de destacar la important labor que realitzen estes brigades tant en zones rurals com en urbanitzacions de costa per a protegir de riscos a persones i infraestructures i és en estes àrees on actuen directament i de manera preventiva sobre el combustible de la interfície urbà-forestal, eliminant la continuïtat vegetal, creant faixes de seguretat de vegetació en urbanitzacions i accessos a poblacions rurals d’especial risc, on s’escometen tasques de neteja de camins, barrancs, passos d’aigua, ponts i zones estratègiques.

D’altra banda, la Conselleria de Justícia i Interior destina 1.030.000 euros en un segon conveni amb la institució provincial que implica l’aportació de personal tècnic i mitjans materials. Conselleria dota de tècnics i coordinadors forestals per a la direcció de labors d’extinció d’incendis forestals i per a programar i supervisar les tasques del Servici de Bombers Forestals. Este conveni inclou els mitjans adequats d’equipament, manteniment i combustible necessaris amb eixa finalitat de gestionar, distribuir i organitzar el treball amb la màxima eficiència i planificació per a garantir la millor intervenció en els operatius i la màxima prevenció.

Per part seua, la consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas,ha destacat la “inexcusable col·laboració de les institucions en una matèria tan vital com són les emergències”.