El PSPV-PSOE de Castelló critica la reunió entre Barrachina i el conseller de Sanitat com una pèrdua de temps

Rafa Simó critica que la trobada entre tots dos dirigents del PP només servira per a “perdre el temps” venent assoliments que no existeixen i no per a solucionar els greus problemes sanitaris de la província com les llistes d’espera

El PSPV-PSOE de Castelló, a través del diputat autonòmic Rafa Simó, ha expressat la seua “perplexitat” per la reunió mantinguda entre la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, per a repassar uns “suposats assoliments” en la sanitat pública durant l’últim any. Simó ha qualificat la trobada de “pèrdua de temps”, ja que, segons ell, Barrachina no ha reivindicat millores per a la província, i Gómez “no té res a defensar”, afirmant que “objectivament, la sanitat pública de Castelló està pitjor ara que fa 12 mesos”.

El portaveu de Sanitat del PSPV a les Corts ha criticat el Partit Popular per intentar presentar “una realitat de color de rosa”, com l’avanç del projecte d’ampliació de l’Hospital General de Castelló, el qual, segons Simó, “porta tres mesos sense avanços” i ha assenyalat que “és evident que les obres no començaran aquesta legislatura”.

A més, Simó ha qüestionat la creació de la macroàrea sanitària per part del PP, la qual considera que “ha empitjorat la qualitat assistencial”. Segons ell, les llistes d’espera s’han incrementat en comparació amb l’any anterior, amb una espera mitjana de 127 dies per a una operació a l’Hospital General, la pitjor dada de la Comunitat Valenciana, enfront dels 85 dies d’espera en 2023.

El diputat socialista ha acusat el PP de continuar amb un “pla de desmantellament de la sanitat pública”, derivant pacients a la sanitat privada, la qual cosa, segons ell, provoca que els pacients hagen de desplaçar-se fins a València. A més, ha lamentat que “en estiu, els ciutadans hagen d’esperar més de 20 dies per a ser atesos en atenció primària”.

Simó ha conclòs afirmant que és una “vergonya” que el PP “en lloc de treballar per solucionar aquests problemes, organitze reunions per a vendre fum”, criticant que ni Barrachina ni Gómez estan fent res per a millorar la situació. “Menys fotos i més treballar”, ha sentenciat.