El PSPV denuncia el tancament de 28 aules a Castelló per part de Mazón i Rovira en el nou curs escolar

El diputat José Luis Lorenz alerta que aquesta “perversa” mesura de Mazón afectarà greument la qualitat educativa i mostra la seua preocupació sobre les seues greus conseqüències per a les zones d’interior

El PSPV de Castelló ha denunciat que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, han decretat el tancament de 28 aules d’infantil i primària en la província de Castelló per al nou curs escolar que comença aquest dilluns. José Luis Lorenz, portaveu d’Educació del PSPV a les Corts, ha qualificat aquesta mesura de “lamentable” i ha criticat que “el Partit Popular, en la seua versió més perversa, retalle en educació pública, que és la base del futur i garantia de progrés per als nostres fills i filles”.

Segons Lorenz, ni en els moments econòmics més difícils i amb retallades massives el PP s’havia atrevit a reduir tantes unitats educatives. A més, alerta que aquestes retallades afectaran directament el personal docent, ja que el curs començarà amb 400 professors i professores menys. Això, segons Lorenz, tindrà un impacte negatiu en la qualitat de l’ensenyament i en les oportunitats educatives per a l’alumnat.

El diputat per Castelló també ha advertit que aquestes retallades són un atac directe a la lluita contra la despoblació, perquè les localitats més afectades són pobles xicotets de l’interior com el Forcall, Cinctorres, Eslida o Cortes de Arenoso. Lorenz ha destacat que les escoles són fonamentals per a aquestes comunitats, i la seua reducció només accelerarà la pèrdua de població en aquestes zones rurals.

A més, el portaveu ha recordat que, en els últims anys, la pèrdua d’aules de primària per motius demogràfics es compensava amb l’increment d’aules d’infantil i per a xiquets de dos anys en centres públics. Ara, segons denuncia, aquest avanç ha sigut revertit amb l’arribada del PP al govern de la Generalitat. Lorenz acusa Mazón de voler afeblir l’educació pública per a beneficiar la privada, especialment en l’etapa de 0 a 3 anys, on l’oferta privada predomina.

Finalment, Lorenz ha lamentat que “els esforços realitzats durant els últims huit anys amb Ximo Puig al capdavant de la Generalitat per a reduir les ràtios i millorar la qualitat educativa” hagen sigut desbaratats per les polítiques neoliberals del nou govern.