El GPP assegura que el Consell de Mazón destina més diners a la prevenció d’incendis en un any que el Botànic en huit

El portaveu d’Obres Públiques i Transports del GPP afirma que “en la protecció del nostre territori hem d’anar tots units”

El portaveu d’Obres Públiques i Transport del Grup Popular a les Corts, Joserra González de Zárate, ha destacat que “el Consell de Mazón ha destinat més recursos a la prevenció d’incendis en un any que el govern del Botànic en huit”. Durant la seua intervenció davant la Diputació Permanent de les Corts, ha subratllat l’execució del 99% del pressupost assignat a aquesta matèria.

González de Zárate ha felicitat el conseller Vicente Martínez Mus pel seu treball, afirmant que, malgrat un estiu marcat per un important estrés hídric i la manca de pluja, la superfície afectada pels incendis ha sigut mínima. “Els incendis no són de ningú, són de tots”, ha afegit, reconeixent l’esforç de la Comunitat Valenciana en la gestió dels focs forestals.

El diputat ha criticat la política de prevenció d’incendis del govern anterior, que, segons ell, es basava “en els burritos i no en la neteja”. Ara, ha explicat, prevalen criteris d’eficàcia, eficiència, transparència i coordinació entre totes les administracions implicades. A més, ha assegurat que el Consell actual dona prioritat tant a l’extinció com a la prevenció, millorant la situació dels agents mediambientals i oferint ajuda als ajuntaments, alhora que s’assegura l’execució del pressupost.

Finalment, González de Zárate ha defensat que els incendis forestals no haurien de ser un motiu de discussió política, destacant que s’està fent una bona tasca i que la superfície cremada s’ha reduït considerablement. “En la protecció del nostre territori hem d’anar tots units”, ha conclòs.