La Fira d’Atraccions d’Almenara serà inclusiva amb una hora diària sense música ni llums intermitents

Cada dia hi haurà una hora sense música i amb llums fixes perquè els xiquets i les xiquetes amb el trastorn de l’espectre autista (TEA) puguen gaudir. A més, no hi haurà imatges sexistes

La tradicional Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara tornarà a ser un espai inclusiu enguany, oferint una hora diària sense música i amb llums fixes per a facilitar l’accés a xiquets i xiquetes amb trastorn de l’espectre autista (TEA) o aquells que no se senten còmodes amb el soroll i les llums intermitents. Cada dia, entre les 19 i les 20 hores, les atraccions, casetes de venda i bars del recinte firal apagaran la música i reduiran al mínim possible les llums parpellejant.

Amb aquesta mesura, es busca evitar molèsties i afavorir la tranquil·litat de les persones amb hipersensibilitat als estímuls externs. L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha explicat que “amb aquesta iniciativa fem que la nostra fira siga un espai inclusiu on totes i tots poden gaudir”.

Fira no sexista

A més, la Fira continuarà sent un espai no sexista, prohibint un any més les imatges sexistes en les atraccions per garantir un ambient adequat per a totes les famílies. Pérez ha destacat que “la fira, com les festes patronals, han de ser un espai igualitari, tant per a les famílies com per a qualsevol persona que la visite”.

Del 20 al 30 de setembre

La Fira d’Atraccions se celebrarà al recinte firal d’Almenara del 20 al 30 de setembre, coincidint amb els dies grans de les festes patronals. El dijous 26 de setembre serà el Dia dels Xiquets i les Xiquetes, amb preus especials d’1,5 euros per viatge en les atraccions.